• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
HÜDA PAR`dan Lahor`daki saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından, Pakistan`ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yapılan açıklamada saldırı telin edildi.

70`i aşkın masum, sivil insanın katledildiği, 300`e yakın kişinin de yaralandığı menfur saldırının lanetlendiği açıklamada, "İslam coğrafyasını her yönüyle işgal altına almaya çalışan emperyalist güçlerle topyekûn mücadele edilmesi gerekirken, bu şer güçlerin kirli emellerine hizmet eder şekilde toplumun kamplaştırılmasına zemin hazırlayan eylemler yapmak bu ümmete yapılacak en büyük ihanettir." denildi.

"İnsanlık ve İslam dışı saldırıları kabul etmek mümkün değildir."

Yapılan saldırının asla kabul edilemez olduğunu vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hangi amaçla olursa olsun sosyal yaşam içerisinde günlük yaşamlarını idame ettiren sivilleri, hele hele kahir ekseriyeti kadın ve çocukların oluşturduğu parklar gibi yerlerde yapılan insanlık ve İslam dışı saldırıları kabul etmek mümkün değildir. 
Yaşanan bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz." (İLKHA)

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Pakistan`ın Lahor kentinde bir lunaparkta düzenlenen bombalı intihar saldırısı sonucu çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan 70`i aşkın masum, sivil insanın katledildiği, 300`e yakın kişinin de yaralandığı menfur saldırıyı lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz.

İslam coğrafyasını her yönüyle işgal altına almaya çalışan emperyalist güçlerle topyekûn mücadele edilmesi gerekirken, bu şer güçlerin kirli emellerine hizmet eder şekilde toplumun kamplaştırılmasına zemin hazırlayan eylemler yapmak bu ümmete yapılacak en büyük ihanettir. 

Hangi amaçla olursa olsun sosyal yaşam içerisinde günlük yaşamlarını idame ettiren sivilleri, hele hele kahir ekseriyeti kadın ve çocukların oluşturduğu parklar gibi yerlerde yapılan insanlık ve İslam dışı saldırıları kabul etmek mümkün değildir.

Yaşanan bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

HÜDA PAR DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

Bu haberler de ilginizi çekebilir