• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Siirt'te 'Resullah'ın Evrensel Çağrısı' konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından Siirt'te "Resullah'ın Evrensel Çağrısı ile Çağını Kuracak Gençlik" konulu konferans düzenlendi. TÜRGEV Siirt Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Yurdu'nda gerçekleşen konferans Kur’an Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Emine Özkan Şenlikoğlu, İslam'ın evrensel bir dim olduğunu ve hakkıyla yaşanılması gerektiğini belirtti.

Müslümanların önünde üç büyük engelin olduğunu belirten Şenlikoğlu, "Tarikat kardeşliği, parti kardeşliği ve mezhep kardeşliği bitmezse bu üç suni kardeşliği öldürmezse dinde kardeşliğin ne tadına varabiliriz ne de dinde kardeşliği hakkıyla anlayabiliriz. Öyle bir duruma gelmişiz ki bir tarikat mensubu öteki tarikat mensubuna kız vermiyor." dedi.

Batıdaki insanlara İslam’ı yeterince anlatılmadığını ifade eden Şenlikoğlu, "Bizler İslami batıdaki insanlara iyi anlatamadık çünkü bizler o kadar basit şeylerle uğraştık ki zamanımızı oralara tüketiyoruz. Eğer biz İslam istediği gibi çalışırsak dünyanın her tarafına evrensel İslami ulaştırabiliriz. O insanlara hidayet ulaşmasalardı İslam’a saygı duyarlar İslam’ın iç yüzünü öğrenirse saygı duyarlar.” şeklinde konuştu.

Emine Şenlikoğlu'nun konuşmasının ardında, ses sanatçısı Bilal Dalkılıç seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden konferans, Siirt Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınav’ında dereceye giren Öğrencilere ödülleri verildi.

İlahiyat Fakültesi Öğrenci Başkanı Muhammed Ata Hadioğlu, tiftikten yapılmış olan ve üzerinde Emine Şenlikoğlu ismi yazılı Siirt’tin yöresel battaniyesi hediye edilmesinin ardında Şenlikoğlu okuyucularının getirdiği kitapları imzalamasıyla program sona erdi. (Muhammed Dayan-İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir