• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Onlar gönül gözleriyle Kur'an okuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Seyhan İlçe Müftülüğü, görme engellilere yönelik açılan Kur’an Kursu açtı. Bu kursta Elifba, Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Dini Bilgiler dersleri veriliyor. Pazar günleri verilen derslere öğrenciler, kendilerine tahsis edilen servis araçları ile geliyor.

Adana Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde devam eden Görme Engelliler Kur’an Kursu hakkında bilgi veren Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, gönül gözü ile gören kursiyerlerinin Kur’an öğrenme şevk ve isteklerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Görme engellilere yönelik Adana’da bir ilki gerçekleştirdiklerin belirten Güller, “Görevlimiz Bekir Şen hocamız, geçen yıl görme engellilere yönelik formatör öğreticilik kursuna katılmıştı. Bu bizim için bir fırsat oldu. Hocamıza kendisi rehberliğinde görme engellilere yönelik bir kurs açma düşüncemizi ilettiğimizde kendisi buna çok sevindi. Hemen çalışmalara başladık ve kısa süre içerisinde kursu açtık.” dedi.

Kursiyerler kursa servisle taşınıyor

İlk haftalarda kursa gelme sorunundan dolayı öğrenci sayılarının az olduğunu ifade eden Güller, “Bunun sebebini araştırdığımızda öğrenciler kursa gelip gitmekte sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Biz de bu sorunu servisle çözmeye çalıştık. Bu hizmete yerel yönetimlerin de katkısını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına müracaat ederek servis talebinde bulunduk, onlar da kabul ettiler ve öğrencilerimiz için iki adet ücretsiz servis aracı tahsis ettiler.” diye belirtti.

“Kursiyerler Kur’an-ı Kerim’i okumaya başladı”

Kur’an kursuna devam eden görme engelli öğrencilerin çok istekli olduğuna işaret eden Güller, son olarak şöyle konuştu: “Kursiyerlerimiz böyle bir kursun açılmasından da büyük memnuniyet duyduklarını söylüyor ve dua ediyorlar. 10-11 yaşındaki küçük çocuklarımızdan tutun da 50 yaşına kadar ağabeylerimiz bu kursta eğitim görüyor. Bir kısmı Kur’an-ı Kerim’i okumaya başladı bile. Küçük yaştaki öğrencilerimiz velilerinin refakatinde kursa geliyorlar. Onların duasını almak, yüzlerindeki tebessüme ve her ne kadar göremeseler de gözlerindeki ışığa ve mutluluklarına şahit olmak bizim için her şeyden daha kıymetli. Onları mutlu etmek, mutlu görebilmek bizi de mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

Görme engelliler kursunu ziyaret eden Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün ise gördüğü manzaradan çok duygulandığını ifade etti.

Kendilerinin de işitme engelliler için böyle bir kurs planladıklarını aktaran Gün, “Bu kurs için çalışmalarımız devam ediyoruz. En büyük sıkıntıyı öğretici hoca temininde yaşıyoruz. Bu amaçla bir görevlimizi kursa gönderdik. Başarıyla tamamlayarak döndüğü zaman biz de işitme engellilere yönelik bir kurs açacağız” dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir