• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Batman'da araçlar ve işyerleri sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın sokaklarını sular altında bırakan kısa süreli yağış, alt yapının ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sabah saatlerinde kısa süreli yağan yağmur, etkili olmamasına rağmen Batman'daki sokaklar ve caddeleri, araç ile işyerlerini sular altında bıraktı.

Yaklaşık 2 saat seyrek bir şekilde yağan yağmur nedeniyle şehrin merkezindeki bazı ara sokaklarda su baskınları yaşandı. Mazgalların tıkanması, yağmur suyu kanallarının yetersizliği nedeniyle pek çok sokak göle döndü.

Yağan yağmurun ardından Belde Mahallesi sokaklarında biriken sular, adeta gölü andırdı. Altyapı yetersizliğinden dolayı taşan yağmur suyu sonucunda, bazı araç ve işyerleri sular altına kaldı. Sular altında kalan araçlar çekici yardımıyla kurtarılarak, Belediye ekipleri tarafından mazgallar açılmaya çalışıldı. Belediye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu açılan mazgalların ardından biriken sular tahliye edildi.

Vatandaşlar, yağmur sonrası yollarının göle dönmesine tepki göstererek, yetkililere isyan etti.

Her yağmur yağışında aynı sıkıntıyla karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, yağmurun kendileri için bir eziyet haline dönüştüğünü ifade ederek, bu sorunun artık giderilmesi gerektiğini belirtti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir