• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
IŞİD`e yönelik başlatılan Musul operasyonu durdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak ordusunun Musul kentini DAEŞ'ten geri almak için başlattığı operasyonun üzerinden beş gün geçmesinin ardından üç köyün kurtarıldığı, hava muhalefeti dolayısıyla operasyonun durduğu belirtildi.

Mahmur Cephesi Peşmerge Komutanı Zıryar Vesani, yaptığı açıklamada, "Irak askerleri ve militanlar arasında çıkan çatışmada 8 asker hayatını kaybetti, 20'den fazla asker ise yaralandı. Operasyon sonucu daha önce DAEŞ'in elindeki üç köy askerler tarafından kontrol altına alındı" bilgisini paylaştı.

YAĞIŞLI HAVA YÜZÜNDEN IRAK ASKERLERİ İLERLEYEMİYOR
Havanın yağışlı olmasından dolayı, Irak askerlerinin ilerleme kaydedemediğini aktaran Vesani, DAEŞ'in elinden geri alınmak istenen Nesir köyü etrafındaki çatışmaların durduğunu ve herhangi bir saldırının söz konusu olmadığını kaydetti.

Musul'un Mahmur ilçesinden üç koldan başlatılan askeri operasyona, Irak ordusu yanı sıra Haşdi Vatani de (Sünni güçler) katıldı ancak Peşmerge güçleri sadece destek rolünü üstlendi ve aktif bir şekilde çatışmalara girmedi.

SİVİLLER PEŞMERGE'YE SIĞINDI
Bölgedeki çatışmaların şiddetinin artmasıyla birlikte, can güvenliği dolayısıyla yaklaşık bin 500 sivil evlerini terk edip, DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden Peşmerge güçlerinin mevzilerine sığındı.

Irak Savunma Bakanlığı 24 Mart tarihinde DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için askeri operasyona başlandığını duyurmuştu.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir