• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
TÜBİTAK'ta Batman'ın tarihi başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden tarihi başarı, her yıl adından önemli başarılarla söz ettiren Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl da TÜBİTAK BİDEB Ortaöğretim Proje Yarışmasında çok önemli bir başarıya imza attı.

Van’da gerçekleştirilen TÜBİTAK BİDEB Ortaöğretim Proje Yarışmasında 5 ödülle tüm bölge okulları arasında en çok derece alan okul olan Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Van Bölge Sergisinde 3 birincilik, 1 ikincilik 1 üçüncülük kazandı.

Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu sene TÜBİTAK BİDEB Ortaöğretim Proje Yarışmasına 61 proje ile katıldı. Açıklanan bölge sonuçlarına göre Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise toplamda 8 projeyle sergiye davet edildi ve bölgede en çok projesi kabul edilen okul oldu. Başvurulan 8 projesinden 3’ü birincilik, 1’i ikincilik, 1’i de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Toplam 100 projenin kabul edildiği TÜBİTAK BİDEB Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Van Bölge sergisinde toplamda 18 birincilik 12’şer ikincilik ve üçüncülük ödülleri dağıtıldı. Toplam 29 projeyle sergiye davet edilen Batman,  toplam 7 birincilik 2 ikincilik ve 5 üçüncülük derecesi elde etti. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir