• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
Mersin'de siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Ocak'ta yapılan  Umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Mersin’de dereceye giren 16 kişiye düzenlenen program ile ödülleri verildi.

Mersin Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Güner ve Grup İhya’nın seslendirdiği ilahilerin ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Salih Demir, yaptığı konuşmada Peygamber Sevdalıları Platformunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmasına Peygamber Efendimizi sevmenin ve bu sevginin önemine değinen Demir, “Bu tür etkinlik ve programların daha da yaygınlaştırılması gerekiyor. Gündemimiz Peygamber olursa, kazanırız. Tarih boyunca gündemi Peygamber olanlar kazanmıştır. Ama gündeminde Peygamberi çıkaranlar ile askıya alanlarla hep kaybetmişlerdir.  Bunun nedeni Peygamber efendimiz bir aydınlıktır. Karanlığı aydınlatan bir ışıktır. O her haliyle bir kılavuzdur. Onu takip edenler başarıya ve aydınlığa çıkmışlardır. Resulullah’ın Medine’sinde hukuk vardı, hak vardı.  Allah Resulünün Medine’sinde barış vardı, huzur vardı. Allah Resulünün Medine’sinde, hem Medine için de hem Medine dışında seferberlik vardı. O her şeyi en güzel şekilde idare ediyordu. O yüzden O’nun bulunduğu mekanlarda güzellik vardı. İşte bizler bu yüzden O’nu kendi gündemimize almak zorundayız. Özellikle şu an bu kavga ve savaş ortamında O’nu daha çok okumalı, anlamalı ve yaşantısını hayatımıza tatbik etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun, Peygamber Efendimizin yaşantısını en güzel şekilde anlatmak için ciddi manada uğraş verdiğini belirten Demir, bu hayır yolunda en ufak bir adım atan herkesten Allah’ın razı olmasını temenni ederek, sınavda dereceye girenleri tebrik etti.

Konuşmaların ardından 31 Ocak 2016'da yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Mersin genelinde dereceye giren 16 kişi isimleri tek tek okunduktan sonra sahnede ödülleri verildi.

Program, Suriyeli Cemil Hoca'nın okuduğu dua ile son buldu. (Ahmet Aytekin- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir