• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi' Sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslar arası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu’ yerli ve yabancı 250 akademisyenin katılımıyla sona erdi.

Özel bir otelde gerçekleşen sempozyumun kapanış oturumuna Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, çok sayıda akademisyen ve vatandaş katıldı.

Üç gün boyunca Kocaeli Tarihi ve Rumeli Fatihi olarak bilinen Gazi Süleyman Paşa’yı, Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumunda anlatan 250 akademisyen, 6 salonda 210 tebliğ sundu.

Kapanış oturumuna katılan akademisyenler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kapanış oturumunda akademisyenler sempozyumu değerlendirerek, gelecek sempozyumlarla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Kapanış oturumuna katılan Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir sempozyum için teşekkür ediyorum.Şehir kimliğini oluşturmak amacı ile bu sempozyum fikri doğdu. Bölgede yaşayan gençler ayağını bu kurucuların torunuyum diyerek sağlam bassın demesi lazım. Bu kapsamda yeni bir insan kimliği inşasında kurucu beylerin bilinmesinin önemi çok büyüktür. Bu sene Süleyman Paşa’nın sempozyumun ana konusu olması da manidar" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yücel Öztürk "Çok büyük bir sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyum ile tarihe not düşülmüştür. Bu etkinlik ile bizden sonraki nesil her yönü ile faydalanacaktır. Beyin fırtınası yapıldı. Kocaeli’nin büyük bir kazancıdır. Bu çalışmaların ne kadar önem kazandığını bizden sonraki nesiller daha iyi anlayacaktır. Bunu gerçekleştirenlerin başarısı da o zaman daha net anlaşılacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından üç gün boyunca sempozyuma katılarak tebliğlerini sunan tüm akademisyenler bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir