• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Yuvacık (Havacık) köyünde kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları tarafından Birecik`in Yuvacık (Havacık) mahallesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliği  coşkuyla kutlandı.

Köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine civar köy ve Sumaklı köyü sakinlerinin de katıldıkları görüldü.

Sunuculuğunu Mehmet Yağmur`un yaptığı ve coşkuyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği, İbrahim Halil Kaya Hoca`nın Kur`an-ı kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra okunan  Kürtçe mevlide alanı dolduran kalabalık da salavatlarla eşlik etti.Etkinlikte sahne alan Özlem Ajans sanatçıları`nın seslendirdikleri ilahi ve ezgiler, alandaki Peygamber Sevdalılarını coştururken, katılımcılardan bazılarının ilahilere halay çekerek eşlik ettiği görüldü.

Selamlama konuşmasını yapan Çetin Bozkurt, “Eğer dünya ve ahiret saadeti istiyorsak, cennete girmek istiyorsak, tek yol Hz. Muhammed`in yoludur. Dünya ve ahrette aziz olmak istiyorsak, önderimiz Hz Muhammed olması gerekiyor.” dedi.

Bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Kerbala Şanlı, günün anlam ve önemine binaen yaptığı Kürtçe konuşmasında, Müslümanların birleşmesi gerektiğini, İslami hayatı yaşayan birisinin davetine kesinlikle icabet edilmesi, İslami yaşamayanların davetine icabet edilmemesi gerektiğini ifade etti.

“Çocuklarınızı camilere ve medreselere gönderin” diyen  Şanlı, gayri İslami olmayan dizilerin ve çizgi filmlerin oynatıldığı evlere Peygamberimizin misafir olmayacağına vurgu yaptı.

Platform yetkilileri tarafından programa katılan halka tatlı dağıtıldıktan sonra Kamil Güneş`in yaptığı dua ile etkinlik sona erdi.  (Bahattin Coşkunkan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir