• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Kumçatı (Dergüle) köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu  üyesi Cami-Der tarafından,"Vahdet ve Kardeşlik rehberi Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Cami Der üye ve gönüllüleri,    Kutlu Doğum'a özel hazırlanan Hz. Muhammed`in hayatını anlatan kitabı mahalledeki her eve ulaştırıp hediye ederek, Dergule halkını mevlit programına davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu alan, tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber Efendimiz ile ilgili yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı. Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden kadın ve erkekler için ayrı yerler belirlendi. Etkinlik için bekleyen köylüler, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek, beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile Dergule halkının katıldığı ve Salih Şimşek'in sunduğu  Kutlu Doğum etkinliği, Molla Ömer Anık Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda okunan Kürtçe mevlide alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları Hz. Muhammed'in üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Hira-Der Başkan Yardımcısı ve İttehadül Ülema üyesi Molla Beşir Şimşek,  Peyganber Efendimizin yine bir veladet programında toplandıklarını işaret ederek başladığı konuşmasında, her zamankinden daha fazla Allah  Resulü'nü aradıklarını, onlara  ihtiyaç duyulan bir zaman diliminde olduklarını  ifade etti.

Meydanlara sadece keyif için toplanmadıklarını belirten Şimşek şöyle konuştu:

"Bizim bir meselemiz var, bir derdimiz var,  yaralıyız, hastayız. Çünkü kardeşliğimizi bozdular, bizi birbirimize düşürdüler. Memleketimizi talan ettiler. Allah bizi kardeş eylemişti, bir tespihin taneleri gibiydik. Ama o ip kesildi biz o tespih taneleri gibi etrafa sağa sola dağıldık, dağıttılar. Biz ne hale geldik böyle? Biz bu durumdan ne fayda gördük. İşte Cizre, Silopi, Nusaybin, Şırnak gözümün önündedir.Peygamberin davasından onun yolundan uzaklaştığımız için bizi birbirimizden kopardılar ."

Molla Şimşek, alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber(sas)'ın birleştirici bütün dinlerce saygı gösterilen bir lider olduğunu söyledi.

Bu halkta Peygamber sevgisi olduğu müddetçe hiçbir güç tarafından kandırılamayacağını ifade eden Şimşek, konuşmasının devamında, " Bin 400 sene nasıl insanlık cahillikten kurtulup selamete ulaşmışsa, şimdide her kim Allah'ın ipini ve Resulullahın sünnetini eline alırsa mutlaka kurtuluşa erecektir. Ondan başka kurtuluş yolu yoktur. Allah'ın bir ismi de " Selam " dır. Selam birlik kin ve düşmanlık dışıdır. Yani birlik ve beraberliktir. Bunun  dışında olan herhangi bir düzen nasıl kabul edilebilir? Mümin müminin kardeşidir. Allah öyle diyor. Kardeş olan bir düzen nasıl ırkıyla alay edebilir söyler misiniz?  Bütün Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Biri diğerinden kıymetli değildir. Onları birbirine bağlayan İslam'ın ahlakı ve güzelliğidir"

Özlem ajans sanatçıları ilahileri ve öğrencilerin şiir okumasının ardından program Molla  Ömer Anık Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu.  (İLKHA)

 
















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir