• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
HÜDA PAR'dan Iğdır Ehli Beyt Derneğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR şura üyelerinden Mehmet Ali Ortaç ve Burhan Aslan, Iğdır Ehli Beyt Derneği Başkanı Behlül Salmanlı’yı ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette her karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Iğdır Ehli Beyt Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, "İmam Şafii’nin de dediği gibi; ‘Allah kitabında Ehli Beyt sevgisini bizlere farz kılmıştır.’ Ümmetin bu hali İslami çizgiden uzaklaşmasından ve geçmişten ders almamasından kaynaklanmaktadır. Nasıl olurda aynı şehadeti getirdiğimiz halde birimiz kâfir birimiz Müslüman olur? Birbirimizi tekfir etmekten sakınmak lazım.” dedi.

Salmanlı, son olarak Ayetullah Sistaninin “Sünniler sadece kardeşlerimiz değil aynı zamanda canlarımızdır.” sözünü hatırlatarak, fitnenin Müslümanlar arasında yeri olmaması gerektiğine dikkat çekti.

“Mezhepçilik adına ortaya atılan fitnelerinde önüne geçmek zorundayız”

HÜDA PAR Şura Üyesi Mehmet Ali Ortaç ise misafirperverliklerinden dolayı Salmanlı’ya teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Biz ırkçılığın önlenmesi adına elimizden geleni yapmaktayız. Bugün bölgede gençliği sahiplendiğimizdendir ki, iş farklı boyutlara ulaşmamaktadır. Aynı şekilde mezhepçilik adına ortaya atılan fitnelerinde önüne geçmek zorundayız. Şii ve Sünniler olarak oluşabilecek uç fikirleri kendi bünyemizde eritmeli ve gençlerimize sahip çıkmalıyız ki, fitne oluşturmak isteyenlerin eline malzeme vermeyelim."

“Şunu unutmamalıyız;  Şiiler ve Sünniler kardeştirler"

Iğdır Ehli Beyt Derneği üyelerinden Arslan Başaran ise yaptığı kısa konuşmada, HÜDA PAR'ın yürüttüğü çalışmalara işaret ederek, "HÜDA PAR İslami kimliğe sahip bir parti. Yakın zamanda sadece Kürtleri değil tüm Türkiye’yi kendi çatısı altında toplamayı başarabilecek bir parti. Birbirimize gidip gelmeli ve şunu unutmamalıyız;  Şiiler ve Sünniler kardeştirler." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyeti ziyaret sonrası Iğdır Ehli Beyt Derneğinden ayrıldı. (Zülfü Dinç - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir