• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
"Kürt sorununun temelinde bu kafatasçı zihniyet var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği (İHH) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila, yaptığı yazılı basın açıklamasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Ziraat Bakanı Abdussettar Mecid`in Konya`da düzenlenen tarım fuarında Kürtçe konuşmasının engellenmesine tepki gösterdi.

Fuar komitesinin açılış töreninde konuşmasını Kürtçe yapmak isteyen Mecid`in engellenmesini büyük bir haksızlık ve zulüm olarak niteleyen Atila, “ Türkiye`ye muhtelif zamanlarda gelen yabancı (misafir) başkanlar, başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri herkes kendi dilinde konuşabiliyor. Ama Kürt Bakanın Kürtçe konuşması engelleniyor. Madem resmi dilinde konuşmasına izin vermeyecekseniz o zaman adamı neden davet ediyorsunuz? Amacınız ne? Ne yapmak istiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Kürt sorununun temelinde bu kafatasçı zihniyetin olduğunu belirten Atila, son olarak şöyle devam etti: “ Yıllardır Kürt ve Türk kanının akmasında bu zihniyetin payı çok büyüktür. Irkçılık şeytanın işidir ve sorunların başlangıç noktasıdır. Kimliğine bakmaksızın tüm ırkçıları kınadığım gibi özellikle fuar komitesini bu ırkçı tavrından dolayı kınıyorum.  Tarım bakanımız ve ilimizin milletvekili olan Sayın Faruk Çelik`in bu konuya el atmasını, müsebbipleri hakkında işlem başlatmasını talep ediyoruz.” dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir