• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Minibüs şoförleri kapanan güzergâhların açılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyonların bitmesine rağmen Üniversite-Fiskaya yolunun açılmaması minibüs şoförleri ve yolcular tarafından tepkiyle karşılandı. Yetkililerden bir an önce kapalı olan yolun açılmasını isteyen minibüs şoförleri ve yolcular  ‘yeter artık, perişan olduk’ diyerek uygulamanın sonlandırılmasını istediler.

Normal zamanlarda 20 dakikada gidilmesi gereken yolun bir buçuk saate çıktığını belirten minibüs şoförü Kadir Çoklar, Fiskaya yolu güzergâhının kendilerinin belkemiği olduğunu ve o yolun dört aydır kapalı olması kendilerini çok kötü etkilediğini söyledi.

Yolun kapalı olmasının yolculara kötü şekilde yansıdığına dikkat çeken Çoklar,  yolcuların otobüslere binmek zorunda kaldığını ve sıkışıklık yaşandığı için sinirlerin gerildiğini, bunun da yolcular üzerinde olumsuz etki bıraktığını dile getirdi.

Dört aydır halkın perişan olduğunu söyleyen Ersin Çoklar,  geçiş güzergâhlarında sadece belediye otobüslerinin fakülteye gittiğini, Fiskaya yolunun kapalı olmasından dolayı kendilerinin gidemediğini ve bu sebepten dolayı da iş yapamadıklarını belirtti.

Sur’daki ablukadan dolayı fakülte yolunun kapanmasıyla şehir içi minibüslerinin güzergâhlarının değişmesi yolcuları da etkilediğine dikkat çeken Çoklar, “Çok mağduruz şu anda kira parasını çıkaramıyorum. Dört aydır Dağkapıdan mevcut yerlere tek gidiyoruz.  Hiçbir minibüs fakülteye gitmiyor. Yolcu perişan olmuş,  biz de perişan oluyoruz. Duraklarımızın hepsi kira olduğu için ödeme yapamıyoruz.

Yetkililere de seslenen Çoklar, kendilerine destek çıkmalarını,  yaşadıkları onca sıkıntıların üstüne 6 buçuk bin TL trafik cezası yediğini ve trafik borçlarının silinmesini talep etti.

Minibüs şoförü Mehmet Soysal ise şu şekilde konuştu: Biz de mağdur olmuşuz, vatandaş mağdur, öğrenciler, hastalar yani kısaca herkes bu konuda mağdur olmuş.  Dört aydır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yetkililerden isteğimiz, bir an önce Fiskaya yolu ulaşıma açılmasıdır. Yoksa biraz zor düzelir işlerimiz.

“Hangi durakta duracağımızı bilmiyoruz”

Fiskaya yolunun kapalı olması, Üniversiteye gitmek isteyen yolcuları da etkilediğini belirten Mehmet İmamoğlu, otobüs ve minibüslerin güzergâhlarının değişmesinin kendilerinde şaşkınlığa yol açtığını ve hangi durakta duracaklarını bilmediklerini söyledi.

Bir an önce Fiskaya yolunun açılmasını isteyen İmamoğlu, “Bütün minibüsler, otobüsler,  hatta Ergani arabaları bile buradan geçiyor. Güzergâhların değişmesiyle araçlar her yere durdukları için yolcular nerde duracağını bilmiyor. Yani bayağı bir sıkıntı yaşıyoruz.  Şehir içi hattı sisteminin komple değişmesi lazım.  Trafik yoğunluğundan dolayı zaman kaybı çok oluyor.  Hastası olan veya kan vermek zorunda olanlar daha önce 5-10 dakikada gittiği yolu şimdi neredeyse bir saatte gidebiliyor ve bundan dolayı da acil olarak fakülteye yetişmesi gereken hastalar mağdur oluyor.” şeklinde konuştu.

“Yeter artık, bir an önce yolu açsınlar”

Beş dakikalık yolun bir saate çıkmasının kabul edilecek gibi olmadığını ifade eden üniversite öğrencisi Rıdvan Yakut ise her gün üniversiteye gittiğini ve yolun kapalı olmasının kendisini çok sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Yakut, her sabah Diyarbakır şehirlerarası otogar durağından fakülteye gitmek zorunda olduğunu, daha önce 25 dakikalık yolun bir buçuk saatte çıktığını belirtti.

Çoğu zaman iki araba değiştirdiğini belirten Yakut,  “Hepimiz yetkililerin inisiyatifine kalmışız, bazen araba bulamıyoruz bazen de iki araba değiştiriyoruz. Zaten yollar sıkıntılı,  belediye araçları da olmayınca sıkıntımız iki kat artıyor. Yeter artık yetkililerin bir an önce üniversite yolunu açması lazım.” diyerek tepkisini dile getirdi.  (Yunus Sırat/Rıdvan Ateş - İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir