• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
Batman`da `İslam`ı Yeniden Anlamak` konferansı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Kadınlar Komisyonu tarafından organize edilen ve yazar Emine Şenlikoğlu`nun konuk olduğu, bayanlara yönelik “İslam`ı Yeniden Anlamak” konulu konferans Batman Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Yazar Emine Şenlikoğlu, konuşmasını gerçekleştirdi. Şenlikoğlu, şu anda hiçbir yere bağlı olmadığını fakat bir Müslümana hakaret yapıldığı zaman çok üzüldüğünü ve herkesin Müslüman kardeşlerine atılan iftiralara inanmaması gerektiğini söyledi.

“Bir Müslümana hakaret edilince onun savunmam için oraya bağlı olmam gerekmiyor." diyen Şenlikoğlu,  "Müslümanlar üzerinde oynana oyunlara nasıl kolay inanıyoruz. İnternette bazı şahıslar önüne gelene iftira ediyor ve Müslümanda kuzu kuzu inanıyor. Kardeşlerim Allah Teâlâ, Size bir fasık, bir haber getirdiğinde hemen ona inanmayın araştırın diyor. Biz Müslümanlarda araştırmak yok. Birileri iftira bile etse tamam bu doğrudur deniliyor. Kardeşlerim ne olur kim ne yaparsa yapsın ama biz yapmayalım. Duyduklarımıza hemen inanmayalım. Bir söylentide gerçekten şahit yoksa veya kendin duymadıysan peki nasıl inanıyorsun. Lütfen bu konularda dikkat edin.” ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Nebahat Doğu, “Bugüne kadar zaman zaman çeşitli etkinliklerle bir araya geldik. Bu gün yine bir etkinlikle beraber olduğumuz için çok mutluyuz. Dileriz ki bundan sonra hayırlı faydalı birçok iste beraber oluruz. İslam bir hayat düzeni, hayatın ta kendisidir. İslam her vakit dirilişimiz, gençleşmemizdir. İslam hem içte hem dışta kutlu bir yolculuktur. İslam sevgi, aşk ve ilaçtır. İslam zaman ve mekândır. İslam gönülden gönülle köprüdür. İslam kurtuluş, umuttur. Bütün dünyevi kaygılara inat en güvenli en huzurlu limandır.” dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir