• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Bitlis'te çok sayıda patlayıcı ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’liler tarafından Bitlis’in Güroymak ilçesi ve Muş ili arasında bulunan ve her gün binlerce aracın kullandığı D-300 karayoluna patlayıcı döşeneceği ihbarını değerlendiren kolluk kuvvetleri ilçe kırsalına operasyon düzenledi. Operasyonda, PKK’ye ait çok sayıda erzak ve mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, Güroymak ilçesinden geçen D-300 karayolunu havaya uçurmak için patlayıcı madde düzenekleri hazırladığı ihbarını alan kolluk kuvvetleri, yaptığı çalışma sonucunda patlayıcıların ilçeye bağlı Yukarı Kolbaşı (Morx) köyü ile Yayla Dere köyü arasında bir sığınakta saklandığını tespit etti.

Arama tarama faaliyetini genişleten jandarma, bölgede irili ufaklı birçok sığınak ve barınak tespit etti.  Operasyon sonucunda tüp içerisine farklı malzemelerle güçlendirilmiş 3 büyük ve 2 küçük patlayıcı tüp, bin 450 metre kablo, örgüt kıyafetleri, ayakkabı, battaniye ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Gerekli adli işlemler yapıldıktan sonra, ele geçirilen malzemeler imha edildi. Öte yandan, ele geçirilen patlayıcıların imhası esnasında yaşanan patlamalar Güroymak merkezden duyuldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir