• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Batman`da medrese dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Bayındırlık Mahallesinde 50 öğrencinin ilim tahsil edeceği Oduncular Sitesi Medresesi dualarla açıldı.

Medresenin açılış programına; Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, ilçe müftüleri, Alimler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İttihad-ul Ulema üyesi alimler ile bölgeden çok sayıda alim ve kanaat önderi, siyasi parti ile STK temsilcileri, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, medresenin müderrislerinden Mehmet Taha Baran`ın açılış konuşmasıyla devam etti. Medreselerin bir ilim yuvası olduğunu söyleyen Baran, medreselerin Peygamberimizin zamanında başladığını belirtti. Bölgenin hem dini ve hem de dünyevi olarak zor günler geçirdiğini ifade eden Baran, bataklığa sürüklenmiş gençlere sahip çıkılmadığı takdirde büyük felaketlerin kendilerini beklediğini hatırlattı.

“İslam`ın izzetinin korunabilmesi için medreseler ayakta kalmalı”

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, insanların bir imtihan doğrultusunda dünyaya geldiğini hatırlattı.

Medreselerin insanlara hakkı ve hakikati gösterebilmek için var olduklarını vurgulayan Erhan, “Medreselerin ilk müderrisi Hz. Muhammed (sav) ve onun dizinin dibinde ilk medresedir. İşte bütün bu medreseler o ana omurgadan, kaynaktan beslenir. Medreselerde ders veren ve ders alan hocalarımız, başkalarına İslam`ın özelliklerini ve güzelliklerini anlattığı gibi devlet başkanlarına kadar herkese hakkı ve hakikati anlatmak için çaba ve gayret sarf etmişlerdir.” dedi.

Erhan, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bizim İslam`ın izzetini koruyabilmemiz ve vahdet birliğini sağlayabilmemiz için buraların her zaman ayakta kalması ve buraların birken binlere doğru çoğalması lazım. Buradan yakılan bir kandil kendini ve etrafını aydınlatmaya ve bir güneş gibi doğmaya devam ettiği müddetçe herkesin kalbine gönlüne o İslam`ın güzellikleri ve özellikleri zuhur edecektir.”

Program, Oduncular Sitesi Kur`an Kursu ilahi grubunun okuduğu ilahi ve ezgilerle sürdü.

Okunan ilahilerin ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Şeyh Beşir Midyati, Kürtçe yaptığı konuşmasında medreselerin önemine vurgu yaptı. Medreselerin Peygamberimizin zamanından itibaren alim yetiştirmeye başladığını belirten Midyati, büyük alimlerin medreselerden yetiştiğini ve medreselerin İslam`a çok büyük hizmetler yaptığını söyledi.

Bu bakımdan medreselerin yükünün ağır olduğunu dile getiren Midyati, “İlim, ihlaslı olması lazım. Eğer ki ilim ihlaslı olursa gerçek manada bir âlim olunur. Medreseler, ilim sahibi genç yetiştirmek için önemli yerlerdir. Faydalı ilmin Allah katında değeri çoktur. Medreselerin topluma çok faydası vardır. Toplum medreselerle ayakta durur. Medreseler Peygamberin görevini yapıyorlar. Onun için topluma faydalı olan medreselerin ihya edilmesi gerekir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından verilen öğle yemeğiyle program son buldu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

 


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir