• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
‘Şapkalı 3. şüpheli yakalandı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

belçika Federal Savcılık Ofisinden yapılan açıklamada, salı günü Zaventem Havalimanı ve bir metro istasyonunda gerçekleştirilen saldırılarla ilgili tutuklanan üç şüphelinin terörizmle suçlandığı belirtildi. Şüpheliler arasındaki Faycal C'nin "terör saldırılarına" katıldığı ifade edildi. Belçika medyası, bu kişinin havalimanı saldırısında yer aldığından şüphelenilen üçüncü saldırgan Faycal Cheffou olduğunu iddia etti.

Haberlerde, Cheffou'nun polisin dağıttığı fotoğraflarda şapkalı kişi olduğu ve serbest gazetecilik yaptığı öne sürüldü. Bu haberlere ilişkin açıklama yapmayı reddeden savcılık, diğer iki şüphelinin isimlerini Rabah N. ve Aboubakar A. olarak açıkladı.

24 kurbanın kimliği belirlendi
Saldırılarda hayatını kaybeden 31 kişiden 24'ünün kimliği belirlendi. Belçika Dışişleri Bakanlığı, ölenler arasında Belçika'nın eski Washington Büyükelçisi Andre Adam'ın da olduğunu duyurdu. Bill Clinton döneminde görev yapan 79 yaşındaki eski büyükelçinin, havalimanında hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırılarda yaralanan 270 kişiden 93'ünün askeri hastanelerde tedavi edildiği, 15'inin yanık ünitesinde, 5'inin ise yoğun bakımda olduğu ifade edildi.

Yürüyüşe iptal
Belçika'nın başkenti Brüksel'deki saldırılara karşı yarın yapılması planlanan "korkuya karşı yürüyüş" etkinliği, güvenlik endişesi nedeniyle iptal edildi.

İptal talebi, İçişleri Bakanı Jan Jambon'dan geldi. Etkinliğin organizatörleri, yaptıkları açıklamada, "Bu isteği anlıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği mutlak öncelik. Yetkililerin etkinliği erteleme isteğine katılıyor ve halkımızdan yarın gelmemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Havalimanı salı gününe kadar kapalı
Havalimanı yönetiminden yapılan açıklamaya göre ise 2 intihar saldırısına hedef olan ve bir bombanın da kontrollü şekilde patlatıldığı havalimanı, salı gününden önce açılmayacak.

Polis, olay yeri incelemesini bitirirken, mühendisler binanın sağlamlığını ve teknoloji sisteminin işlevselliğini kontrol edecek.

Brüksel'de salı günü Zaventem Havalimanı ve Maelbeek Metro İstasyonu'ndaki saldırılarda saldırganlar hariç 31 kişi hayatını kaybetmiş ve 270 kişi yaralanmıştı. İbrahim El Bakraoui'nin Brüksel Havalimanı'ndaki, kardeşi Halid El Bakraoui'nin de Maelbeek Metro İstasyonu'ndaki saldırıları gerçekleştirdiği açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metrodaki saldırıyı gerçekleştiren İbrahim El Bakraoui'nin Suriye sınırında yakalandıktan sonra Türkiye'den sınır dışı edildiğini ve bu konuda Belçika'nın uyarıldığını söylemişti. Bunun üzerinde başlayan tartışmalarda, İçişleri Bakanı Jan Jambon ile Adalet Bakanı Koen Geens istifa etmiş ancak istifaları Başbakan Charles Michel tarafından kabul edilmemişti.

IŞİD'in sorumluğunu üstlendiği saldırılarla en yüksek seviye olan 4'e çıkarılan saldrı tehdidi düzeyi, iki gün önce 3'e düşürülmüştü.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir