• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Şehit Aytaç Baran`ın hayatı Batman`da sahnelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Şefkat Eli Derneği tarafından Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle erkeklere yönelik Alyans Düğün Salonunda ‘Mazlumiyet ve Şahadet` konulu bir program düzenlendi..

Suriye Şam Emevi Camisinden Hafız Şeyh Münir Abdulceval tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol`un açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Molla Ahmet Varol`un konuşmasının ardından programda Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, Türkçe bir konuşma yaparak, dünyadaki mustazaflar konusuna değindi.

Mustazaflar haftası nedeniyle toplandıklarını belirten Çaplık, “Bir ümmet düşünün ki bir binanın tuğlaları gibi bir birine kenetlenmesi gerekirken bu insanların bir birlerine düşman oldukları ve bölük bölük, parça parça olduklarından dolayı biz bu etkinlikleri düzenliyoruz. Oysa bütün müminler bir binanın taşları gibi bir birbirlerine bağlı olması gerekiyordu. Çünkü Peygamber efendimiz böyle emir buyurmuştur. Ama peygamberimizin emrini terk ettiğimiz günden bu güne kadar İslam ümmetinin içerisinde mustazaflık adeta kader gibi bir şey olmuş durumdadır. İnsanlarımız mustazaflıkta adeta diretiyor. Birbirine silah çekiyor. Birbirini yiyip bitiriyor. Bir birinin malını talan ediyor. Bunu yaparken dayattıkları şey dost olması gereken insanlara düşman, düşman olması gereken insanlara ise dost olmalarındandır. Zalimler Müslümanların bir olmalarını hiçbir zaman istemeler. Zalimler bizlerin her zaman ezilmiş olarak kalmamızı isterler.  Çünkü bu şekilde bizi sömürebileceklerini söylüyorlar. ” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Özlem Ajans sanatçıları tarafından ilahiler ve ezgiler seslendirildikten sonra dünya mazlumlarını anlatan sinevizyon gösterimi ile program devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından 9 Haziran 2015 tarihinde PKK`li çetelerin silahlı saldırısı sonucu Diyarbakır`da şehit edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın hayatı Batman Peygamber Sevdalıları Tiyatro Ekibi tarafından sahnelendi. Şehit Aytaç Baran`ın hayatı sahnelenirken duygulu anlar yaşandı.

“Kaçış ve kurtuluş zalimlere yoktur”

Daha sonra Kürtçe konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İttihad-ul Ulema Batman Şube Başkanı Molla Osman Teyfur, şunları söyledi:

“Allah mutlak adalet sahibidir ve adaleti sevendir. Allah insanların adalet üzerine hayatlarını sürdürmeleri için adaletli bir nizam koymuştur. İnsanlara bu yolda yürümeleri için rehberler göndermiştir. Allah istiyor ki insanlar da Peygamberlerin gösterdikleri yolda yürüsünler ki hak ve hukuklarına varsınlar, zulümden kurtulsunlar. İmam Şafii ‘Adalet odur ki her şey yerli yerinde olması ve yerinde hayata geçirilmesi gerekir` diyor. Allah insanların adil olmasını istemiştir. Bunun için insanlık tarihine baktığımız zaman birçok adil ve önder insanların yeryüzünde adaletle davrandıklarını görürüz. Bunlarla beraber de birçok zalim de vardır ki insanlara her zaman zülüm yapmışlardır. Yeryüzünde zulümlerle saltanatlar kurmuşlar. Ancak hepimiz biliyoruz ki zalimlerin sonu her zaman zelil olmaktır. Kaçış ve kurtuluş zalimlere yoktur. Allah zalimleri biliyor ve tanıyor.”

Zalimler ne yaparsa yapsın akıbetlerinden kurtuluşlarının olmadığını belirten Teyfur, “Bunun için bu topraklar birçok zalimleri görmüştür.  Nasıl ki hayatlarını zulüm ile sürdüren geçmiş zalimler, Kabiller, Firavunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller ve Yezidler bu topraklarda dünyaya gelip insanlara zülüm ettiler, ama sonuç olarak hepsi birer birer yıkıldı. Allah, biz bu zalimlerin hayatlarından ibretler almamız ve züllümden kendimizi muhafaza etmek için adaletli bir hayat sürdürebilmemizi istemiştir. Zalimlerin akıbetini bizlere gösteriyor ki bizler onların yollarına sapmamalıyız. Adalet ve kurtuluş yoluna girmek ve zalimlerin yolundan kendimizi muhafaza etmek için adil olmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Özlem Ajans sanatçıları tarafından seslendirilen ezgi ve ilahilerle program son buldu. (M.Sait Çelik – İLKHA)

 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir