• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Tahir Çolak için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz ay vefat eden Tahir Çolak'ın yakın arkadaşları düzenlenen Mevlit yemeğinde bir araya geldi.

Okunan Mevlid-i Şeriften sonra Konya Âlimler ve Medreseler Birliği Derneği Başkanı Molla Ubeydullah Musillioğulları tarafından okunan dua ile sona erdi.

Yemekten sonra Tahir Çolak ile ilgili düşüncelerini aktaran dostları İslam davasında büyük bedeller ödeyen Çolak'ı yâd etti.

Hür Dava Partisi Konya İl Başkanı Halis Özelçi, "Tahir ağabey benim çocukluk arkadaşımdı. Onunla devamlı görüşüyorduk. Sevdiğimiz, fedakâr bir arkadaşımızdı. Kendisinden çok çevresini, Müslümanları, fakirleri düşünen biriydi. Onunla beraber 4 yıla yakın bir zindan hayatımız oldu. Hiçbir zaman kendi kişiliğinden taviz vermedi, Allah'ın dini uğruna elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştı ve yaptı da. Onun ihlâslı olduğu bu yolda bizler de emaneti ondan devralıp bu yolu sürdürmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Tüm işleri bırakır , dava için çalışırdı."

Hür Dava Partisi Karatay İlçe Başkanı İhsan Dal ise, " Tahir ağabeyimiz çok fedakâr bir ağabeyimizdi, İslam için, dava için yapmadığı iş yoktu. Bazen gece saatlerine kadar çalışırdık. Ona bir hizmet işi var dediğimiz zaman elindeki tüm işleri bırakır ve dava için çalışırdı. Arkadaşlarına, kardeşlerine ve dava arkadaşlarına hizmet ederdi. Maddi durumu iyi olmadığı halde cebindeki tüm parayı Allah'ın yoluna ve davaya harcardı. Onun için önce dava sonra şahsi işler gelirdi." İfadelerini kullandı.

Dal, "Onunla cezaevi sürecinde de birlikteydim, kendisi aşçı idi. Cezaevinde O mutfakta idi. Cezaevinde biz 44-45 kişi idik. O bizim yemeğimizle, aşımızla ilgilenirdi. Dava arkadaşlarının işlerini bitirdikten sonra şahsi işlerini yapmaya giderdi. Allah kendisinden razı olsun yaklaşık 25-30 yıl bu davaya hizmet etti, mekânı cennet olsun." dedi.

"Dava konusunda işlerin disiplinli olmasını isterdi."

Konya Âlimler ve Medreseler Birliği Derneği Başkanı Molla Ubeydullah Musillioğulları da düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Tahir ağabeyi iki bin yıllarından bu yana tanıyorum. Kendisi çok samimi ve dürüst bir kardeşimizdi. Özellikle dava konusunda çok hassastı ve işlerin disiplinli olmasını isterdi. Cömertti ve çok cesaretliydi, hiç korkmadan dava uğruna her şeyini feda edebilirdi. Maddi durumu iyi olmamasına rağmen bizlere yardımda geri durmuyordu .Tahir ağabey şanslıydı, Allah'u Teala ona verilen şansı bize de nasip versin, çünkü O, İslam'i bir camianın üyesi idi ve üye olarak vefat etmesi cemaatin bütün hayırlarına ortak olması herkese nasip olacak bir iş değildir, bundan dolayı onun ölümü ile de gıpta ediyoruz."   

 "Çok sıkıntılar çekmesine rağmen İslam davasından taviz vermedi."

Konya Umut Kervanı Yardım Derneği Başkanı Ferit Akkuş ise, "Tahir ağabey, Konya Umut Kervanı Yardım Derneğinin eski kurucularındandı, kendisi fakir olmasına rağmen evinde bulunan eşyaları derneğe bağışlayabilecek kadar fedakâr bir arkadaşımızdı. O, cezaevinden çıktıktan sonra onunla tanıştım. Kendisi cezaevinden çıktıktan sonra çok sıkıntılar çekmesine rağmen İslam davasından taviz vermedi ve elinden geldiği kadar İslam davası için çalıştı." İfadelerine kullandı.

Tahir Çolak'ın İslam'a büyük hizmetleri olan biri olduğunu belirten yakın arkadaşlarından Fevzi Boyluer de, "Tahir ağabeyimiz ile 30 yıla yakın bir dostluğumuz vardı. İslam uğruna çeşitli bedeller ödeyen fedakâr ve çok samimi bir arkadaşımızdı. 30 yıllık beraberlik süresi içinde dostluğumuzun bozulmadığını gördük. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Yakın arkadaşı Halit Ödemiş de şunları söyledi:

"Tahir ağabey ile beraber uzun yıllar geçirdik. Camide çocuklara Kur'an-ı Kerim dersi verdiğimiz için 4 yıl cezaevi yattık. Cezaevinden çıktıktan sonra dernek kurduk. Fedakâr bir arkadaşımızdı, İslami bir hayatı vardı, çocuklarıyla beraber İslam yolunda çalışıyordu ve hayırlı hizmetler yapıyorlardı." dedi.

"Biz evlatları olarak ondan razıyız."

Son olarak konuşan Tahir Çolak'ın oğlu Hüseyin Çolak, babasının kendilerini İslam'ın emrettiği gibi yetiştirdiğini belirterek, "Babam ile ilgili konuşacak çok şey var ama bunu kelimelere sığdıramayız. Babam 90'lı yıllarda cemaat ile tanıştı ve cemaat içinde faal bir şekilde çalıştı. Bizleri de camia içerisinde yetiştirdi. Bu dava uğruna 4 yıl cezaevinde kaldı. Her zaman Müslümanlara yardım etmeye çalışan biriydi, başkaları için asla kötü düşünen biri değildi. Allah bizleri de onun yolunda gidenlerden eylesin, biz evlatları olarak ondan razıyız, bizleri İslam dini çerçevesinde yetiştirdi. Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştu.

Konya'da eğitim gördükleri süre boyunca sürekli yardımını gördükleri Tahir Çolak'ı unutmayan Üniversite öğrencilerinden Emre Yılmaz ve Ahmet Tunç, Çolak'ın sürekli kendilerine yardımda bunduğunu söyleyerek, "Sıkıntılı günlerimizde Tahir ağabeyimizi sürekli yanımızda buluyorduk. Allah kendisinden razı olsun. Burada öğrenim gördüğümüz sürece bize babalık yaptı." ifadelerine yer verdiler. (Mehmet Ali Ekinci - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir