• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Dêrindbê Köyü`nde  Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu  üyesi   Batman Köy-Der , Batman'ın Gercüş  (Gercewsê)  İlçesine bağlı Yolağzı (Dêrındıbê) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine  çevre köy ve Yolağzı Köyü sakinlerinin yoğun katılımı olduğu görüldü.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek'in yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik, Rehber İlahi Grubu'nunHz. Peygamberi konu alan ilahileri seslendirmesinin ardından, okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

" O'nu (sav) rehber  edinen  herkes kazanmıştır"

Etkinliğe  konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Fehmi Kaplan,  Hz. Muhammed'in (sav) son Peygamber  olduğunu ve insanlığın  ancak O'nun  rehberliğini kabul etmesiyle kurtulabileceğini  belirterek, " O (sav) öyle yüce bir Peygamberdir ki Allah ondan sonra bir Peygamber gönderme ihtiyacı duymamıştır. Allah Kur'an-ı Kerim'de bir çok ayette O'nu methetmiş ve  üstün bir şahsiyet olduğunu bizlere haber vermiştir. Kıyamete kadar ben Müslümanlardanım diyen her insanın,  O'nu önder ve rehber  olarak kabul etmesinden başka bir yolu kalmamıştır. O'nu rehber edinen herkes Allah rızasını kazanmıştır." dedi.

 Konuşmasının devamında Efendimizi anlatan ayetlere değinen   Kaplan;
'Ne acıdır ki Peygamber düşmanları her dönem meydana çıkmışlardır. Bin 500 yıl evvel Efendimize düşmanlık edenler o zamanla kalmamıştır. Günümüzde de her kim 'ben Muhammedîyim ve O'nun yolunda yürüyeceğim, ben Kur'an'dan başka hiç bir hayat nizamı kabul etmiyorum' diyenler bilsinler ki, kıyamete kadar  Firavun, Nemrut, Ebu Cehil ve Ebu Leheb  gibilerinin düşmanlıklarını o gün olduğu gibi bugün de göreceklerdir." dedi

Rehber  kız ve erkek ilahi gruplarının seslendirdikleri ilahilerin ardından,  İsmail Çevik Hoca'nın yöre dili olan Mıhelmice  olarak yaptığı konuşma ile devam eden etkinlik; Ahmet Gürceğiz Hoca'nın  üç dilde  yaptığı duanın ardından  sona erdi.  (Süleyman Tunç -İLKHA)

 




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir