• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Kürdistan Ziraat Bakanı İLKHA`ya konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konya`da düzenlenen 14`üncü Tarla Teknolojileri Fuarı`na davetli olarak katılan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Ziraat Bakanı Abdussettar Mecid, fuarda Kürtçe konuşacağından dolayı fuar tertip komitesi tarafından engellenmişti.

Yaşanan olay hakkında İLKHA`ya (İlke Haber Ajansı) değerlendirmelerde bulunan Bakan Abdussettar Mecid, şunları dile getirdi:

“Öncelikle protokol iyiydi ve biz gayet iyi karşılandık. Gümrük ve Ticaret Bakanı, Konya Valisi ile Tarım Bakanın yardımcısıyla daha öncesinden bir toplantı yapmıştık. O toplantıda Kürtçe konuştum. Konuşmam orada bulunan tercüman aracılığıyla Türkçe `ye çevrildi. Gerçekleşen toplantıda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı ve verimli bir toplantı oldu. Aynı zaman da protokole uygun da bir karşılama da vardı.”

“Bu davranışlar Kürt sorununa çözüm noktasında da hiçbir katkı sunmaz”

Fuardaki yetkililerin kendisinden İngilizce veya Türkçe konuşmasını istediklerini ancak bunu kabul etmediğini belirten Mecid, sözlerine şöyle devam etti:

“Her şey çok iyi başlamıştı. Biz fuar ile ilgili konuşma yapacağımızı söyledik ve yetkililer tarafında ismimiz alındı. Ardından bize dediler ki ‘tercüman var fakat İngilizce veya Türkçe konuşmanız lazım. Ben de ‘İngilizce biliyorum fakat Kürtçe konuşmak istiyorum` dedim. Kabul etmediler ve buna vaktimiz yok dediler. Oysaki fuarda iyi şeyler söyleyecektim. Fakat böyle davranmaları iyi olmadı. Bu davranışlar Kürt sorununa çözüm noktasında da hiçbir katkı sunmaz.”

“Bu yapılan Türkiye halkının yaptığı bir şey değildir”

Gördüğü olumsuz tavırlardan tertip komitesini sorum tutan Mecid, “Bu engelleme şahsi bir mesele idi. Biz bu konudaki rahatsızlığımızı vali ve belediye başkanına ilettik. Vali bundan haberdar olmadığını söyledi. Bu yapılan Türkiye halkının yaptığı bir şey değildir, organizasyonun takındığı tavırdır. Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Tahir Akyürek bu meseleden dolayı üzüntülerini dile getirdiler.”

“Türkiye`de hâlâ eskiden kalma bir zihniyet var”

Çok sayıda yerli ve yabancı parlementer ile uluslararası arenada ticaret yapan ekonomi çevrelerinin iştirak ettiği fuarda sergilenen bu ötekileştirici tavrı eleştiren Mecid, “Türkiye`de hâlâ eskiden kalma bir zihniyet var ve bunlar sadece kendilerinin iyi olduğunu sanıyorlar.” dedi.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir