• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Genç Sada Kur'an-ı Kerim final yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Genç Sada Kur’an-ı Kerim il final yarışması düzenlendi.

Her yıl ilçeler arasında yapılan yarışma, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Anadolu Lisesinde 24 imam hatip lisesinin katılımıyla gerçekleşti.

Programa Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler, Din Öğretimi Genel Müdürü Fatih Çakmaktaşı, sivil toplum kurulusu temsilcileri, TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Yıldırım, ilçe müftüleri, imam hatip lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile öğrenci velileri katıldı.

Program, jüri üyeleri tarafından yarışma kurallarının ve puanlama sisteminin açıklanmasından sonra Dicle Üniversitesi Lojmanları Camii imam hatibi Muhyittin Ekinci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yarışmaya jüri üyeleri olarak Bağlar ilçe Müftüsü Hasan Yardak, Din Öğretim Genel Müdürü Fatih Çakmaktaşı, Din Öğretim Üyesi Kasım Uyan, Meslek Dersi Öğretmenlerinden Abdulsamet Yılmaz katıldı. Yarışmacılar arasında kura çekildikten sonra program başladı.

“Okuyan, düşünen ve araştıran bir gençlik kolay kolay suça itilemez”

Sunuculuğunu Özcan Günel’in yaptığı program TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Lisesi Öğretim Lisesi Müdürü Ömer Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Yıldırım konuşmasında, “Son zamanlarda Diyarbakır bölgesi olumsuz hadislerle gündeme gelmektedir. Bu can sıkıcı olayların sebebine baktığımızda maneviyattan yoksun ve ideali olmayan gençlerin istismar edildiği ve suça itildiği görülmektedir. Okuyan, düşünen ve araştıran bir gençlik kolay kolay suça itilemez. Diyarbakır’da toplumsal şiddet olaylarına katılan hiçbir imam hatip öğrencisi yoktur. İşte bugün fenni ilimler ile dini ilimler öğrencilerinin elinde taş ve Molotof değil ellerinde Kur’an-ı Kerim için yarışacaklardır.” dedi.

“Kur’an’ı hayata geçirmeli”

Programda konuşan Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler ise Kur’an-ı Kerim’in hayata geçirilmesi ve yasama noktasında dikkatli olmak gerektiğini söyleyerek, Kur’an’ın okunurken şeytandan Allah’a sığınmanın önemine dikkat çekti.

Yarışmalar hakkında bilgi veren Güler, yarışmaların sayısını artıracaklarını belirterek, yapılacak yarışmaların hayırlara vesile olmasını diledi.

Programda imam hatip öğrencileri tarafından ara ara ilahiler seslendirildi, şiirler okundu.

‘Genç Sada Kur’an-ı Kerim Final Yarışması’na yarışmacı olarak katılan imam hatip öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından juri üyelerinden Bağlar ilçe Müftüsü Hasan Yardak’ın anlamlı konuşmasından sonra dereceye girenler açıklandı.

Yarışmada, Hani Bursa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bünyamin Yılmaz birinci, Diyarbakır Yenişehir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ufuk Öziç ikinci, Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Abdullah Tanrıkulu ise üçüncü seçildi.

Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler birinciye, Din Öğretimi Genel Müdürü Fatih Çakmaktaşı ikinciye, Bağlar ilçe Müftüsü Hasan Yardak ise üçüncüye ödüllerini verdi. (M. Sıddık Bilge/Rıdvan Ateş – İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir