• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
28 Şubat savcısı ihale belgelerini istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin medya patronlarının ihale trafiğine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`na yazı yazdı.

Başsavcılık, dönemin medya patronlarının ihalelerde verdikleri teklifler, ihaleye giren firmaların kendi aralarında anlaşıp anlaşmadıklarını özetle “danışıklı dövüş” olup olmadığını sordu.

Geçtiğimiz ay Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Maliye Bakanlığı`na ve Sayıştay`a ayrı ayrı yazı yazarak, o dönem Hürriyet, Milliyet gazetesi ve Kanal D`nin sahibi Aydın Doğan, Posta Gazetesi Sahibi Mehmet Ali Yalçındağ, ATV, Sabah ve Yeniyüzyıl gazeteleri sahibi Dinç Bilgin`in ile Show TV sahibi Erol Aksoy`un girdiği ihalelerin araştırılmasını talep edilmişti.

GÖZLER ÖZELLEŞTİRME İDARESİNDE

Bu kapsamda gelen cevapta “Denetimine tabi olan kamu kurum ve kuruluşları 10 yıl boyunca belgelerini denetime hazır bulundurmak durumundadır. Saklama süresi sona eren bilgi ve belgeler, birisi muhasebe yetkilisi olmak üzere, muhasebe veya idari mali işlerde görevli personelin katılımıyla kurulacak beş kişiden oluşan komisyon kararı ve üst yöneticinin onayıyla imha edilir” bilgisi yer aldı.

Edinilen bilgiye göre Maliye Bakanlığı`nda, çoğunlukla vergi denetimlerine ilişkin dosyalar bulunuyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2006 yılında Maliye Bakanlığı`na bağlandığı için önceki yıllara ait dosyalar Bakanlık arşivinde değil, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nda bulunuyor. İstediği yanıtı alamayan Savcılık bu kez Özelleştirme İdaresi`nden bilgi talep etti.

Başsavcılık, 8 Mart tarihli yazıyla adı geçen isimlerin “2002 yılı öncesi özelleştirme ihalesi alıp, almadıkları eğer ihale almışlar ise hangi şirketin hangi yıllarda hangi kurum ya da kurumlar ile ilgili özelleştirme ihalesi aldıklarını” sordu.

SAVCI İHALE KAYITLARINI İSTEDİ
Başsavcılık yazısında, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan bir soruşturmaya esas olmak üzere, ekli listede gönderilen şirketlerin 2002 yılı öncesi özelleştirme ihalesi alıp, almadıkları eğer ihale almışlar ise hangi şirketin hangi yıllarda hangi kurum ya da kurumlar ile ilgili özelleştirme ihalesi aldıkları, almış oldukları ihalelere ait kayıtlarınızda bulunan belgelerin onaylı birer suretinin Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden gelen görevliye elden teslim edilsin” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir