• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Viranşehir 'Endovizyon Sistemi' ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de Devlet Hastanesi'nde son teknoloji HD 'Endovizyon Sistemi' ile yapılan ilk ameliyatlar başarılı geçti. Üroloji uzmanı tarafından üreteç taşı ameliyatı ve ortopedi uzmanı tarafından çapraz bağ ameliyatı gerçekleştirilerek hastanede bir ilke imza atıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan hastane hakkında bilgi vererek, Endovizyon sistemi'nin Üroloji, Ortopedi, Kadın Doğum, KBB ve Genel Cerrahi branşlarında çeşitli ameliyatlarda kullanıldığını belirtti.  

Erkan, "Hastanemizde ilk defa bu cihazla üroloji uzmanımız tarafından üreteç taşı ameliyatı ile ortopedi uzmanımız tarafından çapraz bağ ameliyatı gerçekleştirmişlerdir." dedi.

Endovizyon sistemi ile hastaların daha kısa sürede tedavi edildiğini belirten Erkan, "Günümüzde teknolojinin gelişmesine paralel olarak açık operasyon gerektiren hastalıkların tedavisinde minimal invaziv cerrahi tercih edilebilmektedir. Modern cerrahi yaklaşım etkin tedavinin yanı sıra daha hızlı ve daha ağrısız iyileşmeyi ve aynı zamanda estetiğinin korunmasını mümkün kılmaktadır. Endovizyon sistemlerinde ve optiklerdeki gelişmeler sayesinde daha önce açık cerrahi gerektiren durumların yerine bu yöntemin uygulanabilmesi mümkündür. Böylece hastalarda estetik kusur gelişimi önlenmekte ve hastalar kısa sürede iyileşerek, hızla taburcu olabilmektedir." ifadelerini kullandı. (Sabri Acet-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir