• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Hastalara 'Hastalar Risalesi' dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin ve ilçelerinde yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Dost-Der, ‘Saklama Bağışla’ adıyla başlattığı kitap kampanyası çerçevesinde Mardin Devlet Hastanesi’nde yatarak tedavi gören hastalara Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’nin kaleme aldığı “Hastalar Risalesi” dağıttı.

Kitaplar, Dost-Der’in kampanyasına destek veren Artuklu Düşünce Topluluğu üyeleri tarafından dağıtıldı.

Artuklu Düşünce Topluluğu Başkan Yardımcısı Ahmet Şimşek, “Böyle bir faaliyet yapmamızdaki en büyük amaç; hastalarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve kendilerine boş vakitlerinde okuyacağı ‘Hastalar Risalesi’ hediye etmekti.” diye konuştu.

“Hastalık bir nimettir”

Hastalığın bir nimet olduğuna değinen Şimşek, “Hastalık, sabredenler için bir nimettir. Üstad Bediüzzaman’ın da dediği gibi ‘Sabret, belki şükret. Senin bu hastalığın ömür dakikalarını birer saat ibadet hükmüne getirebilir.’ Buradan da anlaşılacağı gibi bir Müslümanın başına gelen hastalığa karşı şükretmesi onun için ibadet hükmüne geçer.” dedi.

Hastalar bu çalışmadan gayet memnundu

Konuşmanın bitiminde hastaların bu çalışmadan gayet memnun olduğuna değinen Şimşek, “Hastalar bu çalışmadan gayet memnun olduklarını dile getirdiler. Bizlere hayır dualarında bulundular. Rabbim nasip ederse bizler de bu tür çalışmaları devam ettireceğiz. Son olarak bu çalışmanın koordinatörü olan Dost-Der’e teşekkür ediyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir