• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
`Siz kimsiniz, sizin ne işiniz var orada`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Girişimciler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı duruşmaya katılan konsoloslara sert tepki göstererek, “Siz kimsiniz, sizin ne işiniz var orada” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada? Yani diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil, Türkiye." diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada? Yani diplomasinin de bir edebi var, adabı var. Burası senin ülken değil, Türkiye. Sen konsolosluk binası veya konsolosluk sınırları içerisinde hareket edebilirsin, diğerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülkenin içerisinde bir gövde gösterisini yapabilecek kadar haddi tecavüz edebiliyorlar. Oynanan oyunun tarzını göstermesi bakımından bu çok önemli. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, seçim laflarını dillerinden düşürmeyenlerin, halkın desteğini alarak iş başına gelenlerle darbeciler karşı karşıya geldiğinde tercihlerinin hangisinden yana olduğunu hep birlikte takip ediyoruz, görüyoruz."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir