• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Van`da `Mustazaflar Haftası` fotoğraf sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi tarafından Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Merkez İmam Hatip Lisesi`nde fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, Halepçe, Roboski, 6-8 Ekim katliamları olmak üzere tüm dünyada yaşanmış ve halen yaşanmakta olan katliamların fotoğrafları yer aldı.

Halkın yoğun ilgisini çeken fotoğraf sergisiyle ilgili bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Başkanı Recep Karabulak,  Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle zulme uğramış mazlum ve mustazafların anısına fotoğraf sergisini açtıklarını söyledi.

Geçmişte yaşanmış zulümleri hatırlatma adına sergi açtıklarını belirten Karabulak, şöyle devam etti: “Fotoğraf sergisi, dünya üzerindeki mustazafların durumunu göstermesi açısından çarpıcı bir çalışmadır. Nitekim Aylan bebeğin fotoğrafı onca ölüme sessiz kalan dünyanın bir nebze de olsa uyanmasına vesile olmuştu. Her bir fotoğraf karesi dünya üzerinde ki bir dramı, bir mazlumiyeti göstermesi ve unutan insanlara hatırlatması sebebiyle önemlidir. Bizler de bu nedenlerden dolayı, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle, fotoğraf sergisinde insanlarımıza dillerin söyleyemediğini bu sergimizle söylemeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir