• DOLAR 32.517
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2427.76
  • ...
Türkiye`nin büyük bölümünde yağmur yağışı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye`nin Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde, akşam saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgârın; batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz`in batı kıyıları, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu`nun batısında kuvvetli (30-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İzmir'in kuzey ve doğu kesimleri ile bölgenin iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana'nın iç kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı, akşam ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kuzeydoğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 7/11

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 5/10

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 7/14

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13/22

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 7/19

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 7/20

Van: Çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu 4/11 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir