• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Sisi rejiminden İhvan lideri  Bedii`ye işkence!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ Mehmet Özcan / Doğruhaber

Mısır`da darbe rejiminin İhvan-ı Müslimin hareketine yönelik zulümleri bitmek bilmiyor. İhvan-ı Müslim`in Cemaati Genel Mürşidi Üstad Muhammed Bedii`nin ailesi, Tora Cezaevi`nde tutulan Bedii`nin, yakalandığından bu yana kendisine karşı yapılan ve hala devam etmekte olan eziyet ve işkenceleri kamuoyuna duyurmak amacıyla bir bildiri yayınladı.

Bildiride İhvanı Müslim`in Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Bedii`nin 2013 yılından bu yana ilerlemiş yaşına, ilmi, toplumsal değer ve saygınlığına bakılmaksızın her türlü baskı ve eziyete maruz bırakıldığına dikkat çekildi.

İhvan lideri Bedii`yi derdest eden rejim güçlerinin, ona hakaret, sövme, darp gibi her türlü eziyet ve işkenceyi reva gördüğüne değinilen açıklamada insanlık dışı bu durumun, savcılıkça kayıt altına alınmış olmasına rağmen bu ihlallere dair failler hakkında şu ana kadar hiç bir soruşturmanın yapılmadığı belirtildi.

BEDİİ`YE ZİNDANDA DA İŞKENCE…

İhvan lideri Muhammed Bedii`ye yapılan insanlık dışı durum ailesi tarafından şöyle ifade edildi; “İhvan-ı Müslim`in Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Bedii, üç yıl önce zindana konulduğundan beri tek hücrede tutuluyor. Spor yapması, uzun süre havalandırmaya çıkması, kendisine yemek ve elbise ulaştırılması, ailesiyle görüştürülmesi engelleniyor. Bu haklara o kadar uzun aralıklarla izin veriliyor ki artık bu, tamamen mahrum bırakma derecesine ulaşmış bulunuyor. Muhammed Bedii, anayasanın, kanunların, temel insan haklarının teminat altına aldığı tüm haklardan mahrum bırakılıyor. İlerlemiş yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen gerekli sağlık kontrollerinden, tedavilerden yoksun bırakılıyor.”

RÜYASINDA PEYGAMBERİMİZİ GÖRDÜ DİYE RAHATSIZ OLDULAR

Üç yıldan beri tutulduğu hücresinde en basit hayat şartlarından bile mahrum bırakılan İhvan lideri Bedii, son olarak Peygamber Efendimiz (sav) ile ilgili bir rüya görür. Gördüğü bu rüyayı mahkeme oturumunda anlatması sebebiyle İhvan liderinin, çok terbiyesizce ve insanlık dışı bir davranışa maruz kaldığını ifade eden ailesi; “Bu rüya insi şeytanları çılgına çevirmiştir. Öyle ya görüldüğünde hak olarak görülen Peygamber rüyasından şeytanlardan başka kim rahatsız olabilir. Rüyasında Peygamber (sav)`i gördüğünü, Peygamber (sav)`in kendisine kurtuluşun ve karanlığın dağılmasının pek yakın olduğu müjdesini verdiğini söyleyen Üstad Muhammed Bedii daha sonra gardiyanlar tarafından hakarete maruz kaldı. Nasıl olur da rüyasını anlatır diye. Üzerinde yatmakta olduğu ranzasını aldılar. İlerlemiş olan yaşına(73)  ve yeni ameliyattan çıkmış olarak nekahet döneminde olmasına rağmen bir hafta boyunca onu yerde yatmak zorunda bıraktılar” diye belirterek İhvan lideri Bedii`ye yapılan insanlık dışı muamelelerin halen bile devam ettiğine işaret ettiler.

BİR ALBAY RİNG ARACINDA BEDİİ`YE KÜFRETTİ VE TEKME ATTI

İhvan lideri Muhammed Bedii`nin geçtiğimiz 2015 yılında bir mahkeme dönüşünde, ring arabasında müfreze komutanı bir albayın büyük hakaret ve galiz küfürlerine maruz kaldığını, hatta elleri kelepçeli olduğu halde bu kişi tarafından tekmelendiği de ifade edildi. Açıklamada, durumun askeri savcılığa intikal etmesine rağmen suçlular hakkında hiçbir cezai işlemin yapılmadığı ve aynı albayın geçtiğimiz günlerde İhvan liderine yönelik hakareti yine tekrarladığına dikkat çekildi.

Açıklamada; ilerlemiş yaşına, ilmi kariyeri, itibarı ve sahip olduğu büyük saygınlığına rağmen İhvan lideri Muhammed Bedii`nin böylesi zulümlere maruz kalınabiliyorsa, zindanlarda bulunan diğer tanınmayan İhvan üyelerinin halinin nice olduğuna dikkat çekilerek insan hakları örgütlerinin harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.

BİRİLERİ “HABERİMİZ YOKTU” MAZARETİNE SIĞINMASIN DİYE BUNLARI AÇIKLIYORUZ

İhvan lideri Muhammed Bedii`nin sağlığını, hayatını, psikolojisini tehdit edecek her türlü insanlık dışı uygulamadan Mısır İçişleri Bakanlığı ve Cezaevleri Genel Müdürlüğü`nün sorumlu olduğu belirtilen açıklamanın devamında; “Biz, sözde görevi güvenliği sağlamak olan ve fakat karakterleri bozuk, işleri eşkıyalık olan bu canilerden hiçbir adalet beklemiyoruz. Kendilerine emanet edilen adaleti katleden, vicdanlarına karşı kulakları sağır, verilen zalim emir ve talimatlara ise kulaklarını dört açan bu kimselerden hiçbir şekilde insaf beklentisi içinde değiliz. İnsan hakları havarisi kesilen ama sadece hesaplarına geleni gören, hesaplarına gelmeyene kör olan zevattan da hiçbir şey beklemiyoruz. İnsanlıkları ölmüş, adalet ve hukuk duygularını yitirmiş, dikta rejimi destekleyenlerden de elbette hiçbir şey beklemiyoruz. Aralarında boş şeylerden dolayı ihtilafa düşerek Şehitlerin davasını, zindandakilerin haklarını ihmal edenlerden de bir intifada beklentisi içinde değiliz. Biz sadece birilerinin “haberimiz yoktu” mazeretine sığınmamaları için bu bildiriyi yayınlıyoruz. Geleceğinden en ufak bir şüphe duymadığımız o kısas gününde delil olarak sunmak üzere gerçekleri belgeliyoruz” denildi.

SİSİ`YE SERT UYARI

Darbeci Sisi`nin de sert bir şekilde uyarıldığı bildiride son olarak şöyle söylendi; “Sana gelince ey edepsiz kişi! Hayali güç ve makamıyla zorbalık yapan kimse! Biz, cezalarından güven içinde olduğun kişilere seni şikâyet edecek değiliz. Biz seni zorbaların belini kıran, müstekbirleri helak eden, izzet ve celaline kasem ederek mazlumun duasını çevirmeyeceğini buyuran Allah`a şikâyet ediyoruz. Biz O`na, sadece O`na şikâyetimizi arz ediyoruz. Çünkü sadece O`nun adaletine ve yardımına güveniyoruz.”

İhvan`ın sekizinci Rehberlik Konseyi Başkanı olan 73 yaşındaki Muhammed Bedii, dünyanın sayılı âlimleri arasında bulunuyor. Bedii, darbenin ardından Ağustos 2013`te tutuklanmış, sözde “şiddete teşvik ve karakollara saldırı” davasında idam cezasına çarptırılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir