• DOLAR 32.601
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2496.07
  • ...
Afyon`da tren kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kaza, öğle saatlerinde Balmahmut Köyü yakınlarındaki bariyersiz hemzemin tren yolu geçidinde meydana geldi. 37 yaşındaki Engin K.'nın kullandığı 43 RC 438 plakalı hafif ticari araç, geçide yaklaştığı sırada raylarda durdu. İddiaya göre hareket etmeyen araca fren yapmasına rağmen duramayan yük treni çarptı. Makinist 45 yaşındaki O.E. idaresindeki 77378 sefer sayılı yük treni önüne kattığı aracı yaklaşık 150 metre sürükledikten sonra durabildi.

Kazanın ardından hafif ticari araç hurdaya dönerken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri yönlendirildi. Kazada, sürücü Engin K. ile Sezgin Ünal ve kimliği henüz belirsiz bir kişi yaralandı. Ambulanslarla Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Sezgin Ünal müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Makinist O.E. ifadesi için jandarma tarafından gözaltına alınırken, olay yerindeki inceleme nedeniyle tren yolu hattı ve hemzemin geçit yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı kaldı.

Çarpışmanın şiddetiyle hafif ticari aracın fırlayan koltuklarından biri ise rayların yanında bulundu.
Kaynak : DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir