• DOLAR 32.583
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2423.199
  • ...
Miniklerin cami ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir eğitim kurumu öğretmenlerinden Semra Kaya ve Yıldız Hivda Kaya nezaretinde eğitim gören 4-6 yaş aralığındaki 20 öğrenciye camiyi tanıtmak için Aygün Müftülük Camiine gezi düzenlendi.

Görevliler tarafından çocuklara, caminin bölümleri detaylı olarak anlatılırken etkinlikte; çocuklar mihrapta durdu, minbere ve kürsüye çıktı. İmamın kıyafetlerine özenen çocuklar cübbe giyip, sarık taktı. Büyükler gibi cemaat olup saf tuttular. Caminin içinde ve avlusunda eğlenerek camiyi tanıdılar. Daha sonra cami avlusunda kendilerine ikram edilen pasta yiyip meyve suyu içtiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan öğretmen Semra Kaya, “Eğitim gören 4-6 yaş aralığındaki çocuklara Milli Eğitim müfredatının yanında dini eğitim de vermekteyiz. Allah`ın kelamı Kur`an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi verdiğimiz çocuklarımıza Allah`ın evi olarak kabul edilen camileri de anlatmak, öğretmek istedik. Camilerin sadece güzel ve estetik yapılar olmadığı, içinde Allah`a olan ibadeti, duayı, birlik ve beraberliği, camideki cemaat kardeşliğini anlattık. Biliyoruz ki, bu çocuklar geleceğin büyükleridir. Geleceğimizin emin emin ellerde olması gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle çocuklarımıza verdiğimiz dini eğitimin çıkış yeri olan camiye getirdik.” dedi.

Kaya, çocukların camiyi bilmelerini ve öğrenmelerini, ayrıca camilerdeki manevi ortamı teneffüs etmelerini amaçladıklarını söyledi. (M. Sait Çelik – İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir