• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
`Ümmetin mazlumları` Bursa`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından 16-23 Mart Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle  ‘Ümmetin mazlumları` konulu bir program düzenlendi.

Bursa merkez Osmangazi ilçesi Emek Semtinde yapılan programa halktan büyük katılım olduğu gözlendi.

Mesut Biçim hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İkra tarafından seslendirilen ezgi ve ilahilerle devam etti.

Dünya Müslümanlarının çektiği acıları konu alan bir sinevizyon gösterimiyle devam eden program da Alimler ve Medresler Birliği (İttihad'ul Ulema ) alimlerinden olan Molla Cemal Çınar bir konuşma yaptı.

Mustazafın; hakları elinden alınmış, ezilmiş kimseler olarak adlandırıldığını söyleyen Çınar hoca, Hz. Habil`den günümüze kadar bütün Mustazafların kaderlerinin birbirine çok benzediğine dikkat çekti.

Mustazafların bulunduğu her yerde müstekbirlerin de bulunduğunu ve bunun Sünnetullah'ın bir gereği olduğunu söyleyen Çınar, "Yer yüzünün ilk müstekbiri şeytandır. Ondan sonra tescilli, tespitli kendi kardeşi Hz. Habil`e saldırı yapan ilk müstekbir insan Kabil`dir. Yeryüzünün ilk mustazaf mağduru olarak şehit olan ilk insan Hz. Habil`dir. O günden bugüne gelinceye kadar yeryüzünde insanlığın beyninden asla silinmeyecek çok büyük olaylar olmuş. İlk insan Hz. Adem`den günümüze kadar bütün peygamberler ve Hz. Hüseyin gibi sonrasında Hamalar, Halepçeler, Sabra Şatillalar ve son olarak halen barut kokusunun burnumuzda tüttüğü Suriye bunun en canlı şahididir.”şeklinde konuştu.

Yakın zamanda günümüz coğrafyasındaki Doğu Güneydoğu`da şehit edilen Müslümanlardan Şehit Yasin Börü ve şehit Aytaç Baran`ında mustazaf Müslümanlardan olduğunu belirten Çınar hoca, bütün mustazafların kaderlerinin birbirine çok benzediğine dikkat çekti.

Molla Cemal Çınar hocanın yaptığı konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa sözcüsü Hasan Şenol`un okuduğu şiir katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Program Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye girenlere verilen ödülün ardından yapılan duayla sona erdi. (Zeki Aras, Sezer Özer- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir