• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
‘PYD Kürtlerin Baas Partisi`dir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tel Rıfat, Minnıg, Meranez, Melkiye gibi Halep`in kuzey kırsalında Rus hava desteğiyle PYD`nin ele geçirdiği belde ve köylerden kaçan Suriyeliler evlerine dönemiyor.

PYD`nin saldırılarından kaçan köy ve belde sakinleri Halep'in kuzeyinde yer alan Rayyan, Sücco ve Babüsselame isimli 3 kampa sığınmış durumda.

Tel Rıfat`tan medya aktivisti Mecid el-Halebi PYD`nin bölgelerini ele geçirdikten sonra kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi. Halebi, "PYD bölgemize girmeden önce de Rus uçakları 15 gün boyunca onlara yolu açmak için hava saldırısı düzenledi. Beldeye girdikten sonra beldedeki bütün tesisleri ve altyapıyı mahvedip, elektrik jeneratörlerini ve su pompaları söküp çaldılar. Bir kısmını kendi bölgeleri olan Afrin'e taşıdılar. Evleri de yağmaladılar." şeklinde yaşananları anlattıktan sonra, "Biz PYD`nin hakim olduğu bir bölgeye gidemeyiz. Çocuklarımızı öldüren, Ruslarla ve Esed rejimiyle işbirliği yapan bir grubun hakim olduğu bir yere gidemeyiz." diyerek düşüncelerini aktardı.

"PYD Kürtleri temsil edemez"

Federasyonu hiçbir şekilde kabul etmediklerini, Suriye`nin ülke bütünlüğünün kendileri için vazgeçilmez olduğunu belirten Halebi, "Biz PYD ve Kürtleri ayırıyoruz. Kürt halkı da Suriye`deki diğer kesimler gibi rejimin zulmüne maruz kaldı. PYD Kürtleri temsil edemez. PYD Kürtlerin Baas Partisi`dir diyebiliriz." şeklinde konuştu.

"Suriye'nin bölünmesini kabul etmiyoruz"

Tel Rıfat`ın Yerel Meclis Başkanı Mühendis Gassan Dırbez de "PKK teröristtir ve teröristler kanun tanımaz. Girdikleri bölgelerde her şeyi yağmaladılar. Tel Rıfat`a ancak PKK ve YPG`nin işgali biterse döneriz. Suriye`yi bölme yolunda her hangi bir eylemi ve PYD`nin federasyon talebini kabul etmiyoruz. Biz ve Kürtler bir vatanda yüzlerce yıl beraber yaşadık. Bu teröristler birlikte yaşama kültürümüzü bölmek için geldi." diyerek PKK/PYD`ye tepkisini gösterdi.

Son olarak Hasan Asfur isimli Suriye vatandaşı bir buçuk aydır kamplarda yaşadığını, PYD ve Rusların saldırılarından kaçarak buraya geldiğini ve PYD`nin Arap-Kürt ilişkilerine zarar verdiğini dile getirdi. Samimi Kürtlerin PYD`nin bu tavrını hiç bir şekilde kabul etmeyeceğini belirten Asfur, daha sonra "Biz Tel Rıfat`ta PYD`nin bayrağı altına girmek istemiyoruz. Dönsek bile kendimizi orada huzurlu ve güvenli hissetmeyeceğiz. Ancak onlar gibi bozuk olan insanlar dönebilir. Suriye`nin bölünmesini hiçbir şekilde kabul etmeyiz. Biz beraber yaşayabilecek nitelikte olan bir toplumuz." şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir