• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
"Aile Sağlık Merkezi'nden kayıt talebinde bulunun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, vatandaşların bağlı bulundukları aile hekimine belli periyodlarla başvurarak hem adres ve iletişim bilgilerini güncellemeleri hem de varsa aşı, izlem ve gebelik durumlarını aile hekimlerine bildirerek gerekli kayıtların yapılmasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Acar, birinci basamak tedavi hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumunun gerçekleştirildiği Aile Hekimliği sistemine Batman’da 2010 yılında geçiş yapıldığını belirtti.

Acar, “Bu geçişle birlikte aile hekimleri, kendilerine bağlı bulunan nüfusun bağışıklama (aşılama), bebek-çocuk izlemi ve gebe takiplerini gerçekleştirerek ilimiz koruyucu sağlık hizmetleri sunumunu özveriyle sürdürmektedirler. Bununla birlikte aile hekimliğinin kaliteli hizmet sunumunun devamlılığında hasta-hekim işbirliğine ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir. İlimizde Şubat ayı boyunca hiçbir aile hekimine başvurmamış kişi sayısının il nüfusunun yarısından fazla olduğu yaklaşık 325 bin tespit edilmiştir.” dedi.

Aile hekimliklerinde kaydı bulunmayanların en kısa zamanda kendilerine en yakın Aile Sağlık Merkezi'ne gitmeleri gerektiğini belirten Acar, "Bu bağlamda vatandaşlarımızın bağlı bulundukları aile hekimine belli periyodlarla başvurarak hem adres ve iletişim bilgilerini güncellemeleri hem de varsa aşı, izlem ve gebelik durumlarını aile hekimlerine bildirerek gerekli kayıtların yapılmasını sağlamalıdırlar. Aile hekimi kaydı bulunmayanların da en yakın Aile Sağlığı Merkezine başvurarak uygun bir aile hekimliği birimine kayıt talebinde bulunmaları gerekmektedir. Zira aile hekimlerinin sunduğu koruyucu sağlık hizmetinde sorumluluk paylaşımı ile hasta-hekim işbirliğine gidilmesi hizmet sunumundaki kalite için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Toplum sağlığını ilgilendiren bu konuyla ilgili vatandaşlarımızın bağlı bulundukları aile hekimine en kısa sürede başvurmaları gerekir." ifadelerini kullandı.  (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir