• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.088
  • ...
Kızı Sur'da öldürülen babadan PKK'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızı Gülistan Aysal’ın kandırılarak Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalara götürüldüğünü ardından burada PKK tarafından infaz edildiğini söyleyen baba Feyzullah Aysal, PKK'ye tepki gösterdi. PKK’nin bir Kürt davasından ziyade bir ihanet davası olduğunu belirten Aysal, anne babalara çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Kızının ölüm haberini gazetelerde öğrendiğini belirten acılı baba Feyzullah Aysal, 13 gün sonra teslim aldığı kızını cenazesini gömdü. Kızının PKK tarafından kandırılarak götürüldüğünü, beceremeyince de örgüt tarafından infaz edildiğini iddia eden Aysal, HDP ve PKK’nin cenazeyi propaganda aracına dönüştürmemesi için valilikten yardım talebinde bulundu.

Büyük güvenlik önlemleri arasında defnedilen Gülistan Aysal’ın cenazesine PKK/HDP yöneticilerinden kimsenin katılmasına izin verilmedi. Kızını defneden baba, taziye kurmayacağını söyledi.

Valilik makamında açıklamada bulunan baba Aysal, PKK’nin bir Kürt davasından ziyade bir ihanet davası olduğunu belirtti.

"Kızımı örgüt infaz etti"

Aysal şunları söyledi: “Onlar kızımın cenazesine katılmadıkları için vicdanen rahattım. Kızımı götürüp ateşin içine attılar. 22 Kasım 2015’te götürülen kızımın ölüm haberini 10 Mart 2016’da gazetede öğreniyorum. Gazetede “Devlet infaz etti” diye yazıyor. Ben buna kesinlikle inanmıyorum. Çocuğu oraya götürdüler. Çocuk beceremeyince örgüt tarafından infaz edildi. Ağzımda çıkanın arkasındayım. Söz veriyorum sonuna kadar mücadele edeceğim. Kesinlikle benim kızımı örgüt infaz etti.” dedi.

Anne babalara seslendi

PKK’nın sürdürdüğü davanın bir Kürt davası olmadığını, bir ihanet davası olduğunu ifade eden Aysal, anne ve babalara da seslenerek, “Kızım giderken ben sadece ya Rabi! ‘Kızım katil olmadan, polis ve asker öldürmeden bana cenazesini ulaştır’ diye dua ediyordum. Allah duamı kabul etti ve öyle oldu. Kızım orada kalarak insanları öldürseydi ben daha kahrolurdum. Anne babalar çocuklarına sahip çıksınlar. Götürüp resmen ateşin içine atıyorlar. Herkes uyanık olsun. Destek vermesin.” diye konuştu.

Son olarak baba Aysal, en çok oy aldıkları yerlerde kendine oy veren insanlara zulmettiklerini dile getirerek, “Eğer Kürt davası diyorlarsa, Slopi’de, Sur’da, Cizre’de en çok oy veren kesimin evini yıktılar.  Onun için ülkemize sahip çıkalım. Bugün Suriye’den gelen 3 milyon insanı barındırıyoruz. Fakat bizim gidecek hiçbir yerimiz yoktur. Halkın artık destek çıkmaması lazım.”(Şükrü Tontaş- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir