• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Erzurum`da ``Yargıda Zaman Yönetimi`` sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Palandöken Kayak Merkezinde  bir otelde Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından dün düzenlenen 'Yargıda Zaman Yönetimi' sempozyumuna Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör , Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve HSYK, Yargıtay ve Danıştay üyeleri katıldı.

Sempozyumda konuşma yapan Adalet Bakan Bekir Bozdağ yargıda zaman yönetimiyle konusuna değinerek sözü Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına getirdi. Bozdağ, Meclis'te 522 dosyanın bulunduğunu belirterek, Meclis'in her dosyayı ayrı ayrı görüşmesi durumunda sürecin ancak 2 yılda tamamlanabileceğini belirtti.

Bakan Bozdağ, "Bu dokunulmazlığı veren kimdir, halktır. Seçimle pek çok aday olmakta ama sadece 550`sini millet , ‘sen bu dokunulmazlık zırhını giyebilirsin` demektedir. Esasında dokunulmazlık cübbesini milletin vekillerinin sırtına sandıkta bizzat millet giydirmektedir. Dolayısıyla yasama dokunulmazlığı bir boyutuyla milletin iradesinin de yasamada dokunulmaz hale gelmesidir. O halde bu dokunulmazlığı taşıyanların milletin verdiği yetkiyi milletin iradesi doğrultusunda suç işlemek için değil, milletin hakkını hukukunu korumak, etkin bir denetim faaliyetinde kullanmalıdır. Sayın Başbakanımız da bu anlamda çağrısını yapmıştır. Umarım siyasi polemiklere konu edilmez”

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de, davaların ne kadar sürede sonuçlandırılacağının öngörülememesinin, hukuki güvenlik ilkesini zedelediğini söyledi.

Güngör, yargılamanın uzun ve zahmetli bir süreç olduğunu, bu nedenle uyuşmazlıkların giderilmesinde bazı uyuşmazlıkları yargılama sürecine dahil etmeden çözme yollarının aranması, alternatif çözüm yollarının etkinleştirilmesi ve Danıştay`ın danışma işleminin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "İdarenin karar alma sürecine ilişkin usul ve kurallarını belirleyen Genel İdari Usul Kanunu'nun ivedilikle yürürlüğe konulmasının acil ihtiyaç olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Zira idari işlemlerin hazırlık safhasına ilişkin düzenlemelerin varlığı ile sağlanacak hukuki belirlilik sayesinde daha fazla uyuşmazlık çıkması engellenmiş olacaktır" ifadelerini kullandı. (Lokman Altun/İsmail Zorlu - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir