• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
"Mustazaflar var oldukça emperyalistler rahat etmeyecektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, dünyadaki mustazaf halkaların çektiği acı, mağduriyet ve mazlumiyetlerine dikkat çekmek amacıyla, her yıl 16-23 Mart tarihlerinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle tertiplediği etkinlik ile mazlum ve mustazafların çektiği mağduriyetlere dikkat çekti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bahattin Temel, Mehmet Hüseyin Yılmaz, Vedat Turgut ve Diyarbakır İl Teşkilatı  ile Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğe konuşmacı olarak Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Uğraş ile Mahmut Akgül katıldı.

16-23 Mart tarihlerinin ‘Dünya Mustazaflar Haftası` olarak çeşitli etkinliklerle anıldığını dile getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Uğraş, böyle bir haftanın ilan edilmesinin altında acı vakaların olduğunu belirtti.

Mustazaf kelimesinin hakları gasp edilen, mazlum anlamına geldiğini ifade eden Uğraş, “Mustazaf kelimesine Kur`an-ı Kerim`de birçok yerde temas edilmektedir. Bu kelimeyi ve kavramı iyi algılamamız lazım. Mustazaflar Cemiyeti şimdi bu kavramı izzetle ve gururla haykırmaktadır. Mustazaf olmak Kur`an`ın ifadesiyle hakları gasp edilmiş demektir. Mustazaf kelimesinin karşıtı müstekbirdir. Müstekbir ile mustazaf savaşı sürekli vardır. Bu hak batıl mücadelesi gibidir. İnanıyoruz ki yeryüzünün varisleri olacak olan ve yeryüzünde en üstün kariyer sahibi olacak olan mustazaflardır. Biz mustazaflar olarak bölgemizde ve ülkemizde yaşanan bu sıkıntıları kader olarak görmüyoruz. Biz bir mücadele ve hakikatin uğrunda çalışmamızın ve gayretimizin peşinde olmalıyız. Başkaldıran mustazaflar olan bizler, bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve direnişimizi, azmimizi daha da bilemeye çalışıyoruz.” dedi.

“Mustazaf sınıfı yeryüzünde egemen olacak, kâfirler istemese de”

Emperyalist güçlerin karşısında mustazafların duracağını kaydeden Uğraş konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Ortadoğu`da emperyal güçleri şunu iyi bilsinler ki, bir mustazaf direnişi, hareketi, kıyamı ki, şehitleri ve zindanda yatan önderleri vardır, bunu iyi bilsinler. Ey dünya müstekbirleri! Şunu iyi biliniz ki, size rahatlık olmayacaktır. Bizler var olduğumuz müddetçe siz asla rahat etmeyeceksiniz. Yuvanızda da olsanız, sağlam kalelerinizin arkasında da olsanız, huzur içinde yatamayacaksınız. Nitekim bugün dünya bunu görüyor. Allah mustazaf halka yardım etsin inşallah. Bizler bu mücadelemizi sonuna kadar devam edeceğiz. Allah güç kuvvet verdiği müddetçe bu sınıf yani mustazaf sınıfı yeryüzünde egemen olacak, kâfirler istemese de. Biz buna inanıyoruz ve inancımız tamdır. Bizler ilahi adaleti tesis etmek için var gücümüz ile mücadele edeceğiz. Bizler tiran ruhlu statülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bizlerin göstereceği bu mücadele ile tiran ruhlu müstekbirler eninde sonunda kaybolacaklardır. Bizler her zaman mazlumun ve mustazafın yanında olacağız. Çünkü Kur`an`ın bakış açısı her zaman mazlumun yanında olmaktır. Biz bu referanslarımızla hareket ediyoruz. Peygamberlerimiz, Önderlerimiz ve âlimlerimizden aldığımız ders budur. Rabbim direniş gösteren mustazaf bir yaşamı hepimize göstersin.”

Grup İrşad`ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlikte Mahmut Akgül de bir konuşma yaptı.

Konuşmasını Kürtçe yapan Akgül, mustazafların içinde bulunduğu imtihanlara değinerek vahdet vurgusu yaptı.

Tarih boyunca hak ve batıl mücadelesinin devam edeceğine değinen Akgül, “İmtihanımız çok çetin ve zordur. Bu asrın mustazaflarının imtihanı çok zordur. Çünkü şirk, tevhit kıyafetiyle dolaşıyor. Kurt kuzu postu giymiş durumda. İslam Ümmeti tüm acı ve kederlerle bin 200 yıl bu topraklarda hâkim oldu ama, bu 200 yıldır ümmetin hâkimiyeti gitti. Vahdet ve İslam gitti ve sünnet terk edildi. Bu ümmet tekrar ayaklanarak hâkimiyetini sağlayacaktır. Rabbim bizi ayaklanan ve direnen mustazaflardan eylesin.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Müzaffer Karavil`in yaptığı dua ile son buldu.

Etkinlikte ayrıca mustazafların yaşadığı mağduriyetlerin yer aldığı resim sergisi açıldı.

Resimlerde PKK`lilerin çukur kazıp, barikat kurarak meydana getirdiği mağduriyetler ile 6-7 Ekim Kobani olayların katledilen şehitlerin resimleri de yer aldı. (M. Hüseyin Temel/Rıdvan Ateş- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir