• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Baharın gelmesiyle demircilerde hareketlilik başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte demirci esnafında hareketli günler yaşanmaya başladı. Çapa ve budama zamanı olduğu için kazma, çapa, tahra, keser ve balta gibi malzemelere ihtiyaç duyan çiftçiler, demirci esnafına akın etti.

Bahar ayında köylerde bağ-bahçe ve budama işlerinin başladığını belirten demirci esnafı, bu mevsimde çiftçilerin demir malzemelerini karşılamak için yoğun bir mesai sarf ettiklerini söyledi.

Gaziantep’te 25 yıldır ağabeyi ile birlikte ata mesleği olan demirciliği yaptığını söyleyen Mıhcıoğlu, bahar aylarında işlerinde hareketlilik başladığını söyledi.

Geçmişte birçok ailenin geçim kaynağı olan bu mesleğin günümüzde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar ustanın elinde son demlerini yaşadığını belirten Mıhcıoğlu, mesleklerinin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.

Demircilik mesleğini yaparak geçimini sağladığını belirten Mıhcıoğlu, “Malumunuz bahar mevsimi başladı. Şuan bağ ve bahçelerde çapa ve budama zamanı olduğu için çiftçilerin iş zamanı, çiftçilerin iş zamanı başladığında bizim de işlerimiz de hareketlilik başlıyor. Şuan işlerimiz yoğun köylülerimizin ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Yeni çapa malzemelerin yanında eski malzemelerin de ağzını biliyoruz. Ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bir günde 20-25 tane kazma yapıyoruz. Tamirat işi de olursa onları da yapıyoruz. Bazen de sipariş üzerine pulluk ve karasaban üretiyoruz.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir