• DOLAR 32.417
  • EURO 34.465
  • ALTIN 2486.963
  • ...
Yasin Börü Davası için platform kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü Davası`nın avukatları İstanbul Bahariye Mevlevihane`sinde sivil toplum kuruluşları ve basın-yayın organları temsilcileriyle bir araya geldi. Yasin Börü Davası sürecinin daha adil bir şekilde ilerlemesi için STK ve basın temsilcileriyle istişarelerde bulunan avukatlar, Türkiye'deki STK'lar ile birlikte platform kurmayı kararlaştırdıklarını belirtti.

Soruşturma sürecinde yaşanan hukuksuzluklardan ve ihmallerden söz eden dava avukatlarından Murat Sadak, delillerin toplanmasında titiz davranılmadığını söyledi.

Sadak, “Henüz DNA örnekleri alınmış değil. Bazı tanıklar daha dosyalar açılır açılmaz tahliye edildi. Emniyetten istenilen MOBESE görüntüleri ise tam da olayın yaşandığı saatlerdeki kayıtlarının silindiğini söylediler. Ya gerçekten işgüzarlık yapılarak Diyarbakır`ın adeta yakıldığı günde kamera kayıtları silindi. Ya da silindi bahanesi ile mahkemeye verilmek istenmiyor.” dedi.

Dava avukatlarından Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı ise yaptığı açıklamada, "Son dönemde ülkemizde yaşanan en derin olaylardan bir tanesi Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olduğudur. Bu katliamın, Türkiye tarihi açısından bir mihenk taşı olduğunu düşünüyorum. Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesi olayını, bu ülke çok acı bir şekilde yaşadı. Kobani bahaneli olaylar neticesinde 52 vatandaş ölmüştür. Bu olay gösterdi ki Kürt haklarını savunduğunu iddia eden partiyi tanıma açısından da dönüm noktası olmuştur. Bölgede halka yaptıkları zulümler göz önüne çıkmıştır. Bu olayların karanlık eller neticesinde gerçekleştirildiği görülmüştür. Dava sürecinde bunu daha yakından görmüş bulunmaktayız.” diye belirtti.

Yasin Börü ile sembolleşen bu sürecin artık bir platform şeklinde bir araya gelerek yürütülmesinin daha faydalı olacağına vurgu yapan Sarı, toplantıya katılan STK`lar ile birlikte bu sürecin, salt mahkemeler ile değil Türkiye`deki tüm STK`lar ile birlikte platform şeklinde yürütülmesini uygun gördüklerini sözlerine ekledi.

Toplantının devamı basına kapalı olarak gerçekleşirken STK`lardan platformun hangi zeminde kurulması gerektiğine dair fikir ve önerilerin alındığı öğrenildi.

STK temsilcileri ile istişarelerin, ileri bir tarihte de devam edeceği belirtildi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir