• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
PKK`liler evi revire çevirmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta 14'Mart`ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Çukurların kapatılması barikatların kaldırılmasına yönelik operasyonlar da sürerken Yeşilyurt Mahallesinde bulunan bir evin PKK'liler tarafından revir olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Revir olarak kullanılan evde çok sayıda ilaç ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ve imha edildiği belirtildi.

Ayrıca başka bir evde yapılan aramada ise evde PKK`lilerin konferans ve toplantı gerçekleştirdikleri ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan PKK`lilerin sözde kadın sorumlularından Beriwan Awesta'nın operasyonlarda öldürüldüğü, PKK`lilere çukur kazmak ve barikat kurmakta yardım yaptığı belirtilen Şırnak Belediyesi Fen İşleri Memuru Abdurrezak Yıldız'ın da tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

9 PKK'li öldürüldü

Operasyonların 9`uncu güne girdiği Şırnak`ta dün itibariyle 9 PKK`li öldürülürken toplam öldürülen PKK`li sayısı 50 oldu. Operasyonlar kapsamında 14 el yapımı patlayıcı imha edilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 78 olduğu ifade edildi.

Ayrıca operasyonlarda 4 adet Kaleşnikof silah, 3 adet av tüfeği silahlara ait çok sayıda fişek ve yaşam malzemesi de ele geçirildiği açıklandı. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir