• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
"Büyüklere saygı ve hürmet göstermek Peygamber ahlakıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından yaşlılara yönelik bir konferans düzenlendi. Aktif Yaşam Merkezi`nde düzenlenen programda, toplumsal yaşamın temel kuralının karşılıklı sevgi ve saygı olduğu belirtildi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Müftüsü Ahmet Çelik, belediye yetkilileri ve yaşlılar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında, “Sizlerle daha çok bir araya gelmeyi ve daha çok programlarda olmayı arzuluyoruz. Sizler bizim eli öpülesi büyüklerimizsiniz.” dedi.

Hayırlı evlat yetiştiren ailelerin en mutlu bireyler olduğunu ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünyada en çok duacımız salih evlattır. Arkamızdan salih evlat bırakmak için hep dua ediyorum. Arkamızdan bize, devlete ve millet dua eden hayırlı evlatlar yetiştirmek lazım ki, bize dua etsinler. Çünkü her şey bir hikaye. Başkanlık, bakanlık, vekillik, hepsi hikâye. Asıl olan şey 'er kişi' veya 'hatun kişi' niyetine denildiği zaman öbür tarafa sermaye olarak ne götüreceğiniz. Ama bu dünyada insanoğlu olarak bazen yapmamız gereken şeyleri yapamıyoruz.”

"Büyüklere saygı ve hürmet göstermek Peygamber ahlakıdır"

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, büyüklere saygı ve hürmet göstermenin Peygamber ahlakı olduğunu söyledi.

"Büyüğü olmayanın küçüğü de olmaz" diyen Çelik,  büyüklerin gönüllerinin hoş tutulması gerektiğini söyleyerek, “Bu dünyada en çok hürmet ve hizmet edeceğimiz büyüklerimizdir. Oruca, hacca, zekâta önem veriyoruz da niye anne babamıza önem vermiyoruz. Maalesef bu davranışlarımız yozlaştı.” dedi.

"Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız"

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de, toplumsal yaşamın temel kuralının karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu ifade etti.

Çelebi, “Türkiye toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından yaşlılara Devrek bastonu dağıtımı yapıldı. Etkinlik daha sonra yaşlılara yönelik tiyatro gösterisi ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir