• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Öğrencilere ilk yardım semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe’de özel bir spor salonunda öğrencilere yönelik görsel ve uygulamalı olarak ilk yardım semineri verildi.

İstanbul Beykent Üniversitesi ilk ve acil yardım bölüm öğrencisi ve aynı zamanda antrenör olan Riyat Salman ile 6 kişilik ekibin verdiği seminerde öğrencilere ilk yardım bilinci aşılanmaya çalışıldı.

Amaçlarının ilk yardım konusunda halkı bilinçlendirme olduğunu belirten Salman, “Acil vakalar, travmatik vakalar, kalp krizi ve boğulma gibi riskli vakalarda ölüm riskini minimize edilmesini sağlamaya çalışıyoruz.”  dedi.

“Amacımız insanlara ilk yardım farkındalığını öğretmektir.” diyen Salman, “Malumunuz her yerde bireysel ve toplumsal olaylar oluyor. Bu seminerin amacı insanların ilk yardıma bakış açısını biraz daha geliştirmek ve ilk yardıma katılımını sağlamaktır. Gerçekten halkımızın ilk yardıma ihtiyacı var. Çünkü yolda veya ambulansta hastaneye gidene kadar hasta hayatını kaybedebilir. Bu yüzden bizim amacımız ilk müdahalenin yapılıp hastanın bulunduğu kritik durumdan kurtarmak hastaneye sevk edilmesini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Sağlık konusunda sağlık görevlilerine sorumluluk düştüğü gibi halka da sorumlulukların düştüğünü vurgulayan Salman, “Ülkemizde malum, ambulanslar herkese yetişemiyor, her yere seri bir şekilde gidemiyor. Çünkü yollarımız ve trafik buna elverişli değil. Biz de bu süreyi daha da kısaltmak için ilk yardım eğitimini vererek insanları bilinçlendiriyoruz. Çünkü sağlık konusunda iş ne kadar hastanelere, doktorlara, ambulanslara düşüyorsa halka da düşen pay var. Bizim de amacımız halkımızı ilk yardım hakkında bilgilendirip bilinçlendirmektir.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan- İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir