• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Nusaybin'deki yasak 10'uncu gününe girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce açılan çukur, kurulan barikatlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının akabinde başlatılan operasyonlar 10’uncu gününe girdi.  

Çukur ve barikatların yoğunlukta olduğu Fırat ve Dicle mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlar sırasında zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Her iki mahalleden de sürekli dumanların yükseldiği görülüyor.

Telefonla ulaştığımız Nusaybinli bir vatandaş, yasağın başladığı 14 Mart’tan beri silah ve patlama seslerinin eksik olmadığını ifade ederek, şunları söyledi; “Şuan çatışmalar Fırat, Dicle ve Abdulkadir Paşa mahallerinde yoğunlaşmış durumda. Bu mahallelerde yaşayan halk yaklaşık 2 ay önce evlerini terk ettikleri için PKK’liler çok rahat bir şekilde tonlarca patlayıcı yığdı. Yasağın başladığı günden beri sürekli söz konusu patlayıcılar infilak ettiriliyor. Çok büyük bir gürültüyle patlayan bu bombalar adeta yeri ve göğü sarsıyor. Tabi bizim bulunduğumuz mahallede çukur ve barikatlar olmadığı için evimizi terk etmeyerek evde kaldık. Çok şükür şuana kadar elektrik ve su sıkıntı yok.” (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir