• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Feza Gazetecilik`in taşra matbaalarıyla FİA`ya kayyım atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, "FETÖ/PDY faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle daha önce kayyım atanan Feza Gazetecilik AŞ'nin Ankara, İzmir, Adana ve Trabzon'daki matbaalarının sahibi olarak görünen firmalar ile Cihan Haber Ajansının canlı yayın araçları ve teknik malzemelerinin verildiği FİA şirketine kayyım atadı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 18. Mart 2016 tarihli Ankara'daki Etiler Matbaacılık ve Yayıncılık AŞ, İzmir'deki Kule Matbaacılık AŞ, Adana'daki Seyhan Matbaacılık AŞ ve Trabzon'daki Poyraz Matbaacılık AŞ ile FİA Prodüksiyon Radyo Televizyon Reklam Organizasyon İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine kayyım atanması talebini değerlendirdi.

Hakimlik kararında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğince, "FETÖ/PDY'nin faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle Zaman gazetesinin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik AŞ'ye 4 Mart'ta kayyım atandığını, kayyımlar çalışmalarına devam ederken Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin Feza Gazetecilik AŞ'den satın almış gibi gösterdiği 4 matbaanın bulunduğu, bunların da daha önce Feza Gazetecilik adına koordinatörlük yapan Mustafa Okyay, Mansur Aksakal, Ceyhun Bilgesever ve Coşkun Alemdar'a, 2015 yılının Kasım ayında uzun süreli kiraya verildiği belirtildi. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir