• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
  Gaziantep'te 18 PKK'li  tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep ve Van'da PKK'nin gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden, aralarında YDG-H Gaziantep il sorumlusunun da bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

Gaziantep ve Van’da PKK'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yapılan baskında 5 adet tabanca ile 2 adet pompalı tüfek ele geçirilirken, gözaltına alınan 20 kişiden aralarında PKK’nin gençlik yapılanması Gaziantep sorumlusunun da bulunduğu 18 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nce Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep merkezli , Van ilini de kapsayan PKK içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları belirtilen zanlıların yakalaması için başlatılan çalışma kapsamında 26 kişi gözaltına alındı.

Açıklamanın devamında, “Terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımında bulunan, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik Molotof kokteyli, EYP’li ve havai fişekli saldırıda bulunan, terör örgütünün talimatlarıyla yapılan kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerini organize eden, bu eylemlere katılan, Cumhurbaşkanımıza ve güvenlik güçlerine hakaret eden, internet ortamında sosyal paylaşım sitelerinde örgütünün propagandasını yaparak terör örgütünü övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan örgüt mensupları yakalanmıştır.” denildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamasının sonunda  şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan operasyon kapsamında, aralarında Gaziantep YDG-H İl sorumlusunun da olduğu 19 şüpheli Gaziantep İlinde, 1 şüpheli ise Van ilinde olmak üzere toplam 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 18’i tutuklanmış, 2’si adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.”   (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir