• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma il birincisi Kızıltepe`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Genç Nidâ` Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Midyat`ta yapıldı. Mardin ve ilçelerinde bulunan 19 Kız İmam Hatip Lisesi arasında yapılan yarışmada Kızıltepe Mehmet Akif  İnan İmam Hatip Lisesi 10-İ Sınıfı öğrencisi Fatime Kartal (15)  Mardin il birincisi oldu.

Yarışmadan dönüşünde  Fatime Kartal`ı okul   idarecileri ile öğretmenler ve arkadaşları karşıladı.

Okul Müdürü Nihal Öztürk, başarılı öğrencisini bir buket gül ile karşılayarak, okul idaresi ve il yarışma komitesi tarafından adına  2 yarım altın takarak   ödüllendirdi.

Konu hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Kur`an-ı Kerimi güzel okuma Mardin İl birincisi Fatime Kartal ile Okul Müdürü Nihal Öztürk,  önemli olanın, Kur`an-ı Kerim`i okuyup  anlamak ve hayatımızda uygulamak olduğunu vurguladı.

Yarışmada il birincisi olduğu için çok sevindiğini dile getiren Fatime Kartal, “Mardin`den 19 Kız İmam Hatip Lisesi arasından okulumuzu temsilen birinci olmam, beni çok memnun etti. Yarışma çok güzel geçti. Geçen sene  de katılmış, 5`ci olmuştum. Ama bu sene birinci oldum. Okuldaki öğretmenlerim, idareciler ve arkadaşlarım çok yardımcı oldu, beraber çalıştık. Evde de kendi  kendime tekrar yapıyordum. Kur`an-ı Kerim`i güzel okumak bence bir yetenek. Yani Allah`ın bir vergisi. Eğitim almadan da, gönülden isteyen bir kişi gerçekten okuyabilir. Kur`an-ı Kerim`i sadece okumakla değil, önemli olan okuyup anlamak ve hayatımızda uygulamaktır.”

“İmam hatipli olmakla hem dünyamızı hem ahiretimizi kazanıyoruz”

İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Kartal, “Peygamber Efendimizin bize en kutsal emaneti olan hidayet rehberimiz Kur`an-ı Kerim`in bugüne kadar bize geldiği için Allah`a çok şükür ediyoruz. Benim Kuran-ı Kerim dersinden derece kazanmam beni çok mutlu etti.   İmam Hatipli olmak bir ayrıcalıktır. Bununla hem dünyamızı hem Ahiretimizi kazanıyoruz. Diğer okullarda bulunan dersler bizde de var ama, İmam hatipli olarak en büyük farkımız Kur`an-ı Kerim ve temel derslerimizdir.” ifadelerini kullandı.

Okul müdürü Nihal Öztürk ise, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Nida` yarışmasına iki kez katıldıklarını belirterek, “Öğrencimiz, Mardin`de bulunan 19 Kız İmam Hatip Lisesi arasından Mardin İl birincisi oldu. Yeni açılan bir okul olduğumuz için de öğrencimizin göstermiş olduğu bu başarı bizim için çok önemli ve değerlidir. İnşallah, bizi bölgede ve Türkiye elemelerinde de temsil edecek diye umut ediyoruz.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir