• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
TÜBİTAK 47'nci araştırma projeleri sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜBİTAK 47'nci Orta öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi; Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden gelen projelerle Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde açıldı.

YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programı 25 Mart Cuma gününe kadar ziyaret açık olacak. Sergiye; YYÜ Rektör Vekili Ahmet Faik Öner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr, Murat Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe katıldı.

Projeler hakkında bilgi veren TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, “Bu proje Türkiye genelinde 12 bölgede yapılmaktadır. Mevcut bölgelerden birisi ise Van bölgesidir. Bunlar Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ile Van illeridir. Türkiye geneli proje başvuru sayısı bu yıl 13 bin 33'tür. Bölgemizde ise yapılan proje başvuru sayısı bin 529’dur. Sayısal sıralamada Türkiye’de 4'üncü sıradayız. Bu bölgemiz için önemli bir gösterge, ancak nitelik açısından bölgemizdeki projeler üzerinde ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Proje yarışmamızın temel amacı; çocuklarımıza bilimi sevdirmek, bilimsel potansiyele sahip gençlerimizi ortaya çıkarmak ve bunlara gerekli desteği vermektir. Yorum yapan, bilgiyi toplayabilen, analiz yapabilen çocuklara bu tür olguları sevdirmek ve bu amaçla da geleceğimizin bilim adamlarını yetiştirmek ve bu şahsiyetli insanları topluma kazandırmaktır.” dedi.

“En iyi performans Hakkâri ve Bitlis’ten”

En iyi performansı gösteren illeri açıklayan Tunç, “Bu proje yarışmasının finali 25 Mart’ta YYÜ’de gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Ankara’ya toplam 18 proje göndereceğiz. Burada 100 projemiz mevcuttur. Batman’dan 29 projemiz, Van’dan 27 projemiz, Bitlis’te 14 proje, Hakkâri’de 10 proje ve 3 projemiz ise Şırnak’tan yarışmaya katıldı. Performans olarak bu yıl en yüksek performansı gösteren illerimiz; Hakkâri ve Bitlis illeridir. Batman sayısal olarak en ön sırada ancak, Şırnak’ın Uludere ilesinden 3 tane proje bölge sergisine çağırılmıştır. Bir sonraki sıralamada dünya çapında yapılan Inter Aycef proje yarışması olacaktır. Inter Aycef projesine dünyada 100 tane proje, Türkiye’de ise 10 proje gönderilecektir. Ümit ederiz ki bu projeler bizim bölgemizde de çıksın.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir