• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Kur'an Kursu inşa eden hayırsevere teşekkür plaketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Atatürk Bulvarı Çam Sitesi mevkiinde, kendi mülkiyetinde Kutlu Doğum Kur’an Kursu ve taziye evini yaprak, Diyanet Vakfına bağışlayan hayırsever Yılmaz Cayhan’a, İl Müftülüğünce teşekkür plaketi verildi.

Diyanet vakfı tarafından hazırlanan plaketi hayırsevere Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba tarafından takdim edildi. Müftülük makamında hayırsevere plaketi veren Akbaba, Kur’an Kursunu yapıp bağışlayan hayırsevere teşekkür etti.

Akbaba, ihtiyaç duyulan ibadet mekânlarının, hayır kurumlarının, Kur’an eğitiminin alınıp verildiği Kur’an Kurslarının ve benzeri hayır kurumlarının yapılmasının önemine değinerek şunları söyledi:

“Dini kurumları ve hayır kurumlarının inşa etmek faziletli bir iştir. İlimizde hayırseverlerimiz sağolsun bu hayırlardan geri kalmıyorlar. Kutlu Doğum Kur’an Kursu ve taziye evini de yapan hayırseverimiz, bunu Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışladı. Kendi mülkünde yaptığı bu hayırdan dolayı Diyanet Vakfımızca bir teşekkür plaketi hazırlandı. Bu plaketi burada kendisine takdim ediyoruz. İnşallah bu girişimler örnek teşkil eder. Bu nedenle tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Rabim yaptıkları ve bundan sonra yapacakları hayırları kabul etsin.” dedi.

Kendisine verilen plaketten dolayı İl Müftülüğüne teşekkür eden hayırsever Yılmaz Cayhan, yaptıkları ve bundan sonra yapacaklarının Allah rızası için olduğunu belirtti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir