• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Bombalı saldırılar halkı endişelendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda yaşanan patlamalar, toplumda olumsuz etki bırakıyor. Şiddet olayları nedeniyle tedirgin olan halkın, sosyal medyada çıkan asılsız haberlerle endişesi artıyor. Alışveriş merkezlerinde, kalabalık caddelerde eskiye oranla daha az yoğunluk yaşanırken halkın kalabalık yerlere çıkmadığı görülüyor.

Özellikle sosyal medyada hızla yayılan 'bomba yüklü araç plakası' ve 'canlı bomba' ihbarları sebebiyle adeta diken üzerinde olduklarını söyleyen Gaziantep halkı, yaşanan şiddet olaylarının son ermesi için yetkililerin gereken adımları atması gerektiğini söyledi.

5 ay içerisinde Ankara’da 3 defa patlama olmasının endişe verici olduğunu belirten Mustafa Kaya, “Bu olaylar Türkiye’ye yakışmıyor. Olmaması gerek. Ama birileri bundan nemalanıyor. Bu dört ay içerisinde Ankara’da 3 defa patlama olması biraz düşündürücüdür. Bu olaylar öncesinden neden tedbirler alınmadı? Madem böyle bir olay oluyor. En azından uyanık olunması gerekiyor.” dedi.

Yaşanan şiddet ve bombalı saldırı olaylarından dolayı halkın sokağa çıkmaktan korktuğunu belirten Adem Kılınç ise şunları dile getirdi: “Şu anda Türkiye’de sağ-sol olayı yoktur. Türkiye vatandaşı ülkesine sahip çıkan bir millettir. Bu olaylardan artık devletimizin de milletimizin de üzerine büyük bir görev düşüyor. Bir şekilde inşallah bu olayların altından kalkacağız. Halkımızın sımsıkı birbirine kenetlenerek bu yaşananlara cevap vermesi lazımdır.” ifadelerini kullandı.

“Artık bir huzur istiyoruz”

Mehmet Özduman da yaşanan olaylara tepki göstererek, “Bunu yapanların Allah belalarını versin. Bu yaşanan olaylardan bir vatandaş olarak çok tedirginiz. Bizim de akrabalarımız var. Bizim de çoluk çocuğumuz var. Allah halkımızın yardımcısı olsun. Bu olayların son bulmasını istiyoruz. Huzurdan başka bir şey istemiyoruz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir