• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Brüksel`deki patlama sonrası NATO`dan flaş karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stoltenberg, yayımladığı yazılı açıklamada, Brüksel'deki saldırılar karşısında derin üzüntü duyduğunu belirtti. Bu kara günde müttefikleri Belçika'nın yanında olduklarını vurgulayan NATO Genel Sekreteri, "Bu bizim değerlerimize ve toplumumuza dönük korkakça bir saldırıdır. Terörizm demokrasiyi mağlup edemeyecek ve özgürlüklerimizi elimizden alamayacak." ifadesini kullandı.

Brüksel'de bulunan NATO Karargahı'nda alarm seviyesinin yükseltildiğini kaydeden Stoltenberg, tetikte kalmayı ve durumu çok yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu sabah Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen saldırılarda en az 26 kişi ölmüş, 136 kişi yaralanmıştı. Saldırıların ardından saldırı tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkarılmıştı. Bu çerçevede Zaventem Havalimanı boşaltılmış, tüm seferler iptal edilmiş ve metro istasyonları kapatılmıştı.

Belçika Başbakanı Charles Michel, saldırılardan sonra yaptığı ilk açıklamada, soğukkanlı olunması ve dayanışma içinde davranılması çağrısında bulunmuştu.

Saldırıların ardından birçok Avrupa ülkesi de alarma geçmişti.

star

Bu haberler de ilginizi çekebilir